Χαρίτσης: Θέμα εβδομάδων η έγκριση του Φακέλου για το Λαμία-Ξυνιάδα του Ε65

Χαρίτσης: Θέμα εβδομάδων η έγκριση του Φακέλου για το Λαμία-Ξυνιάδα του Ε65

Συνεχίζονται τα καλά νέα για το τέλος του "σήριαλ" με την έγκριση από την DG Move του μεγάλου έργου του νότιου τμήματος του Ε65 Λαμία-Ξυνιάδα καθώς όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης ο οποίος βρέθηκε στα Τρίκαλα για διήμερο επίσκεψη ενημέρωσε σχετικά ότι ο φάκελος έχει εγκριθεί από την αρμόδια επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης «αναμένεται η ανακοίνωση εντός των ημερών ή εβδομάδων και εγκαθίσταται ο εργολάβος στο Νότιο τμήμα».

Το ίδιο είχε αναφέρει και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Γιώργος Περιστέρης πριν μερικές μέρες αναφερόμενος στο ίδιο έργο.

Η έναρξη του έργου θα είναι μία μεγάλη ανάσα για την απασχόληση στην περιοχή καθώς η ολοκλήρωση του τμήματος Ξυνιάδα-Τρίκαλα του Ε65 μπορεί να χαροποίησε τους οδηγούς αλλά σήμανε και το τέλος των έργων άρα και της απασχόλησης.

Αναφορικά με το βόρειο τμήμα ο κ.Χαρίτσης σημείωσε ότι αμέσως μετά θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες για το Βόρειο Τμήμα, Καλαμπάκα-Εγνατία Οδός (μέσω Κηπουριού Γρεβενών). Εκεί εκτιμάται πως τα έργα θα ξεκινήσουν εντός του 2019, καθώς ξεπεράστηκαν επίσης όλα τα εμπόδια.

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές