"Μετέωρο" το έργο της Εθνικής Οδού στην Πέλλα και της Παράκαμψης Γιαννιτσών

"Μετέωρο" το έργο της Εθνικής Οδού στην Πέλλα και της Παράκαμψης Γιαννιτσών

«Στην Πέλλα δεν επαιτούμε, απαιτούμε να αποκτήσουμε Εθνική Οδό».  Αυτό τόνισε στην ομιλία του στις 22-10-2012 ο κ. Ιορδάνης Τζαμτζής κατά την συζήτηση στη Βουλή της Επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Πέλλας, στον Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σταύρο Καλογιάννη, με θέμα την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Έδεσσας – όρια νομού Φλώρινας.

Ο Βουλευτής στην ερώτηση του προς τον αρμόδιο Υπουργό, Κ. Χατζηδάκη ανέφερε τα εξής:

«Η Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης – Έδεσσας – όρια Νομού Φλώρινας είναι η μόνη «Εθνική Οδός» που λειτουργεί πάνω στις χαράξεις των αρχών του 20ου αιώνα.

Είναι ένας δρόμος «καρμανιόλα» όπου έχουν χάσει την ζωή τους περισσότεροι από 400 άνθρωποι, περισσότεροι από 1000 είναι τραυματίες, σε 2000 χιλιάδες περίπου τα τροχαία ατυχήματα.

Σήμερα, ενώ ήταν ενταγμένο το τμήμα «Παράκαμψη Γιαννιτσών» με ώριμες μελέτες και είχε διακηρυχτεί ότι προχωράει η δημοπράτηση του, ξαφνικά τα 120 εκατ. ευρώ «έφυγαν» από το έργο αυτό και μεταφέρθηκαν σε έργο της Θεσσαλονίκης (Περιφερειακός δρόμος του Νομού).

Η Πέλλα είναι ο μόνος νομός στην Βόρεια Ελλάδα που δεν έχει νέα ή δεν έχει βελτιωθεί η Εθνική οδός που την συνδέει με το φυσικό της κέντρο, την Θεσσαλονίκη. Για την Πέλλα δεν προβλέφθηκε σύνδεση με την Εγνατία Οδό. Η Πέλλα είναι ένας νομός σε απομόνωση. Σήμερα, λοιπόν, καταγγέλλω ακριβώς αυτό το πράγμα, την απένταξη του έργου. Βέβαια, κύριε Υπουργέ, θα πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι αυτό δεν έγινε επί θητείας σας.

Κύριε Πρόεδρε, καταθέτω στη Βουλή τα σχετικά έγγραφα. Καταθέτω την απένταξη του έργου με ημερομηνία 19/4/2012, παραμονές εκλογών -ουσιαστικά μέσα στην προεκλογική περίοδο- και τις δύο αποφάσεις οι οποίες βεβαιώνουν ότι τα χρήματα τα οποία έπρεπε να πάνε στο τμήμα «Παράκαμψη Γιαννιτσών» της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Έδεσσας, πήγαν σε εσωτερικό δρόμο μέσα στη Θεσσαλονίκη».

Απαντώντας ο Υπουργός Κ. Χατζηδάκης στον κ. Τζαμτζή ανέφερε τα εξής:

«Θα δώσω ορισμένα στοιχεία για το έργο το οποίο συζητάμε, δηλαδή για την παράκαμψη Γιαννιτσών. Σε γενικές γραμμές τα πράγματα έχουν έτσι όπως τα ανέφερε ο κύριος συνάδελφος.

Το καλοκαίρι του 2010 και συγκεκριμένα τον Ιούλιο με κοινή υπουργική απόφαση εκχωρήθηκαν από το ΠΕΠ Μακεδονίας – Θράκης στη Διαχειριστική Αρχή του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας» πόροι ύψους 101 εκατομμυρίων ευρώ για ένταξη συγκοινωνιακών έργων στο ΠΕΠ, αγαπητέ συνάδελφε.

Τον Απρίλιο του 2011 υποβλήθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη Διαχειριστική Αρχή του Προγράμματος «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας» πρόταση για ένταξη της παράκαμψης Γιαννιτσών με συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη 113 εκατομμυρίων ευρώ.

Η Διαχειριστική Αρχή αξιολόγησε θετικά όσον αφορά τη σκοπιμότητα και την ωριμότητά του το συγκεκριμένο έργο, προκειμένου να το εντάξει στο ΠΕΠ Μακεδονίας – Θράκης.

Τον Ιούνιο του 2011 απέστειλε το σχετικό φάκελο για σύμφωνη γνώμη –αυτό που στην τεχνική ορολογία λέμε «για συντονισμό»- στην Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού, καθώς επρόκειτο για έργο μεγαλύτερο των 50 εκατομμυρίων ευρώ.
Σύμφωνα με τα κριτήρια του συστήματος διαχείρισης και ελέγχου των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ για την ένταξη ενός έργου, είναι απαραίτητη η ύπαρξη οριστικής μελέτης οδοποιίας και προμελετών τεχνικών έργων, τα οποία και διέθετε το προτεινόμενο έργο. Δεν υπήρχαν, όμως, οι οριστικές μελέτες των τεχνικών, δηλαδή των γεφυρών που είναι αναγκαίες για το συγκεκριμένο έργο, οι οποίες με πρωτοβουλία της Διαχειριστικής Αρχής του Προγράμματος «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας» περιελήφθησαν ως ξεχωριστό υποέργο στην προς έκδοση απόφαση ένταξης, προκειμένου να εκπονηθούν και να προχωρήσει η προέγκριση δημοπράτησής του από την αρμόδια Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Τον Ιούλιο του 2011 ζητήθηκαν από την Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού συμπληρωματικά στοιχεία για το έργο, τα οποία και δόθηκαν αρμοδίως. Λόγω, όμως, μη ανταπόκρισης από την Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού η Διαχειριστική Αρχή της Προσπελασιμότητας επανήλθε με σειρά εγγράφων τον Οκτώβριο του 2011, τον Ιανουάριο και το Μάρτιο του 2012.

Τον Απρίλιο του 2012 η Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού γνωμοδότησε αρνητικά για την ένταξη του συγκεκριμένου έργου στο ΠΕΠ Μακεδονίας – Θράκης, με την αιτιολογία ότι διαφαινόταν από το τεχνικό δελτίο της πράξης ανωριμότητα του έργου και εκφραζόταν η επισφάλεια όσον αφορά τη λειτουργική ολοκλήρωσή του εντός των χρονικών πλαισίων του προγράμματος. Νομίζω –αν κατάλαβα καλά- ότι το σχετικό έγγραφο το καταθέσατε στα Πρακτικά.
Στη συνέχεια η Διαχειριστική Αρχή απέρριψε, όπως δεν είχε κανένα άλλο περιθώριο να κάνει, το συγκεκριμένο έργο. Αυτό είναι το ιστορικό του έργου.

Έχουμε συναντηθεί το τελευταίο διάστημα τουλάχιστον δέκα φορές και με εσάς και με όλους τους εκλεκτούς συναδέλφους από το Νομό, με αντιπεριφερειάρχες, με εκπροσώπους φορέων κ.λπ.

Τα πράγματα, όμως, είναι απλά. Κατά την άποψη του κεντρικού Υπουργείου, το έργο είχε ωριμότητα. Και το σημερινό Υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών έχει εντάξει αντίστοιχα έργα που βρίσκονταν στην ίδια φάση ωριμότητας με την παράκαμψη Γιαννιτσών. Δυστυχώς η απάντηση από τον τότε αρμόδιο Υπουργό –δεν το κρίνω αυτό- ήταν αρνητική. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Έτσι δεν εντάχθηκε το έργο.

Σήμερα γνωρίζετε πολύ καλά ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκεται στη φάση, μέσω ανάθεσης ενός διαγωνισμού, να εκπονήσει τις μελέτες των τεχνικών έργων, τις μελέτες των γεφυρών. Αν δεν απατώμαι μάλιστα, χρειάζεται ένα χρονικό διάστημα της τάξεως των τεσσάρων μηνών για να ολοκληρωθούν αυτές οι μελέτες.
Πρέπει, λοιπόν, να ολοκληρωθούν οι συγκεκριμένες μελέτες –δεν υπάρχει κανένα άλλο περιθώριο σε αυτή τη φάση- και αμέσως μετά να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για το έργο».

Ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θ. Θεοδωρίδης μίλησε στο «Ράδιο Πέλλα» για την εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Χαλκηδόνας- Έδεσσας - όρια νομού Φλώρινας:

«Ουσιαστικά το έργο δεν εντάχθηκε ποτέ. Απλά έχει γίνει μία αίτηση για απένταξη του έργου τέλη Μαρτίου του 2011. Το έργο ''περπατούσε'' καλά, αξιολογήθηκε θετικά και δεν υπήρχε ποτέ θέμα μη ωριμότητας, όπως θέλησαν κάποιοι στη συνέχεια να μας πουν. Εκεί αρχίζουν τα κοροϊδιλίκια και οι γελοιότητες, γιατί έχουν ρεζιλευτεί, όχι μόνο απέναντι σε εμάς, αλλά και στην Πολιτεία, γιατί με έγγραφο που στείλαμε στο γραφείο του Πρωθυπουργού λέμε ποιοι κυβερνούν αυτό τον τόπο. Προσπάθησαν λοιπόν αυτή την αίτηση που είχε ωριμότητα για την παράκαμψη των Γιαννιτσών να την βγάλουν εκτός ενώ παρόμοια έργα έχουν χρηματοδοτηθεί και έχουν δημοπρατηθεί. Συμπληρώσαμε και τα έγγραφα που μας έλεγαν ότι έλειπαν από τη συμπληρωματική μελέτη για την ένταξη κάποιων γεφυρών, οπότε το έργο είναι ώριμο να ενταχθεί αρκεί πλέον να υπάρχουν χρήματα.
Όμως φαίνεται ότι υπάρχει κοροϊδία, αυτό είναι το πρόσχημα θα έλεγα, καθώς το έργο είναι ώριμο και κάποιοι πάνε να υπεξαιρέσουν τα χρήματα αυτά που είναι για την παράκαμψη των Γιαννιτσών και να εντάξουνε μία εσωτερική δημοτική οδό-εγώ έτσι την ονόμασα-της Θεσσαλονίκης. Γιατί αυτό συμβαίνει. Αυτό είναι που μας κάνει να αντιδρούμε και δεν θα τους περάσει... Νομίζω ότι η προηγούμενη κυβέρνηση και υπουργοί, όπως ο κ. Μωραίτης, μας κορόιδεψαν και φαίνεται πλέον πεντακάθαρα. Ζητάμε το έργο να ξαναμπεί άμεσα.
Στις 29 Οκτωβρίου συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή με τη συμμετοχή όλων των Αντιπεριφερειαρχών και του αναπλ. Περιφερειάρχη, όπου εκεί θα απαιτήσουμε να μη δημοπρατηθεί κανένα έργο με τα χρήματα που δόθηκαν από το ΠΕΠ Κ. Μακεδονίας που ήταν για την παράκαμψη των Γιαννιτσών. Είναι χρήματα που ήταν ονοματισμένα για μας.
Προς το παρόν, για το υπόλοιπο κομμάτι να πω, ότι παραδώσαμε ένα έργο που αφορά τη βελτίωση του οδικού δικτύου από τον Άγρα έως την Άρνισσα, μένει ένα κομμάτι 1500 μέτρα που δουλεύεται τώρα, έχει τελειώσει και έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για την παράκαμψη της Χαλκηδόνας γιατί κι αυτό είχε ένα πρόβλημα καθώς δεν κατέληγε στο οδικό δίκτυο, αλλά σε οικοδομικό τετράγωνο, το διορθώσαμε και έχει ωριμότητα. Το κομμάτι από το Μαυροβούνι μέχρι την παράκαμψη της Έδεσσας έχει αποπερατωθεί και αυτή η μελέτη και είμαστε έτοιμοι να δώσουμε σε λειτουργία το κομμάτι από την Παραλίμνη μέχρι και έξω από την Χαλκηδόνα, το οποίο έχει τελειώσει και θα εγκαινιαστεί σύντομα».

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές