Οδικό έργο Θέρμη-Γαλάτιστα: Νέα παράταση μέχρι τον Αύγουστο για τα έργα

Οδικό έργο Θέρμη-Γαλάτιστα: Νέα παράταση μέχρι τον Αύγουστο για τα έργα

Το έργο ήταν να ολοκληρωθεί τον Αύγουστο

Την δεύτερη παράταση πήρε το οδικό έργο Θέρμη-Γαλάτιστα. Συγκεκριμένα η Εγνατία Οδός ως ο φορέας υλοποίησης του αποφάσισε την κατά 4 μήνες παράταση της περαίωσης του έργου και έτσι αντί για το τέλος Απριλίου που ήταν η προηγούμενη παράταση το έργο θα ολοκληρωθεί στις 31 Αυγούστου 2016. Το έργο  αποτελεί μέρος της  Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκη-Πολύγυρος και είναι προϋπολογισμού 36 εκ.ευρώ, δημοπρατήθηκε το Φεβρουάριο του 2011 και συμβασιοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2013.

Ανάδοχος του έργου είναι η Κοινοπραξία ΤΡΙΚΑΤ ΑΕΚΤΕ- ΤΟΜΗ ΑΒΕΤΕ με 42%. Πρόκειται για τη βελτίωση του οδικού τμήματος Θέρμης - Γαλάτιστας, σε μήκος 20,4 χλμ.. Η ανακατασκευή του τμήματος Θέρμη – Γαλάτιστα, έχει ιστορία σχεδόν τριών δεκαετιών, καθώς παλιότερα σχεδιαζόταν η δημιουργία ενός άξονα που ενώνει τη Γαλάτιστα με την Πυλαία.

Το έργο έχει χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος "ενίσχυση της προσπελασιμότητας". Σε αυτή τη χρονική περίοδο έχουν ξεκινήσει να αναπτύσσονται τα εργοτάξια και να λαμβάνουν χώρα οι πρώτες εργασίες.
 

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές