Νέα παράταση για το Μουδανιά-Ποτίδαια μέχρι τον Απρίλιο του 2017

Νέα παράταση για το Μουδανιά-Ποτίδαια μέχρι τον Απρίλιο του 2017

Ακόμα μία παράταση στην προθεσμία για την ολοκλήρωση του οδικού εργου Μουδανιά-Ποτίδαια αποφάσισε η Εγνατία Οδός με την ελπίδα αυτή τη φορά να είναι και η τελευταία και την επόμενη καλοκαιρινή περίοδο όλος ο άξονας Θεσσαλονίκη-Κασσανδρεία να είναι ένας κλειστός αυτοκινητόδρομος 2 λωρίδων με εξαίρεση 1χλμ στην περιοχή της Ποτίδαιας.

Η Εγνατία Οδός με την τελευταία της απόφαση της παρέτεινε τις εργασίες μέχρι τις 26 Απριλίου 2017. Να θυμίσουμε πως τα έργα ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2013 με σκοπό να έχουν ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2015. Ωστόσο τα προβλήματα με τις απαλλοτριώσεις της αρχικής αναδόχου Αθωνικής Τεχνικής κόλλησαν το έργο. Με αλλεπάλληλες παρατάσεις το έργο συνεχίστηκε αλλά φέτος και πάλι μπλόκαρε.

Η οριστική (;) λύση τελικά δόθηκε το καλοκαίρι με την υποκατάσταση της Αθωνικής Τεχνικής από την ΤΟΜΗ, εταιρεία του ομίλου Ελλάκτωρ. Αυτό ουσιαστικά είναι και μία κίνηση που εκτός από τη διασφάλιση του έργου, εξασφαλίζει να μην χαθούν τα χρήματα από το ΕΣΠΑ, να κατασκευαστεί το υπόλοιπο τμήμα, να βάλει τέλος στην ταλαιπωρία που υφίστανται οι οδηγοί επί χρόνια και βέβαια να μην υπάρξει πρόβλημα με την ΕΕ και ζητήσει τα χρήματα της επιδότησης να επιστραφούν.

Ο κάθετος άξονας της Εγνατίας Οδού Θεσσαλονίκη-Κασσανδρεία είναι ένας οδικός άξονας που είναι σχεδόν ολοκληρωμένος. Από το σύνολο του αυτοκινητόδρομου τα έτοιμα τμήματα είναι το Θεσσαλονίκη-Μουδανιά και Ποτίδαια-Κασσάνδρα. Αυτή την εποχή είναι σε εξέλιξη η τελευταία εργολαβία στο ενδιάμεσο τμήμα Μουδανιά-Ποτίδαια είναι η τελευταία προσθήκη στα έργα με το παράδοξο πως από τα συνολικά 5,2χλμ θα κατασκευαστούν τα 4,2χλμ λόγω μεγάλων αροβλήμαντιδράσεων από της κατοίκους της Ποτίδαιας που αντιδρούν στην δημιουργία του αυτοκινητόδρομου στην περιοχή. Το έργο Ποτίδαια-Κασσανδρεία ολοκληρώθηκε και εγκαινιάστηκε στις 13 Ιουνίου 2016.


ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΟΥ ΜΟΥΔΑΝΙΑ-ΠΟΤΙΔΑΙΑ
Το έργο αφορά τη βελτίωση-διαπλάτυνση του οδικού τμήματος με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και αμφίπλευρο μεταλλικό στηθαίο ασφαλείας σε μήκος 4,2 χλμ. Επιπλέον αφορά την ολοκλήρωση του ΑΚ1 και την κατασκευή του παράπλευρου οδικού δικτύου, που αποτελείται από αριστερό και δεξιό, τοπικές οδούς, βοηθητικούς δρόμους εξυπηρέτησης παρόδιων και συνδετήρια τμήματα αποκατάστασης προσβάσεων παρόδιων.

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές