Πρωτοβουλία Κατσιφάρα για ελεύθερη διέλευση ΑμεΑ από τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου

Πρωτοβουλία  Κατσιφάρα για ελεύθερη διέλευση ΑμεΑ από τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου

 

Σε συνέχεια πρωτοβουλιών που είχαν ληφθεί στο πρόσφατο, αλλά και το απώτερο παρελθόν από τον ίδιο και αρμόδια στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, απέστειλε στις 22 του περασμένου Μαΐου επιστολή στον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Γιώργο Δέδε, επιστολή μέσω της οποίας εισηγείται «να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα εφαρμόζεται το μέτρο της ελεύθερης διέλευσης των αυτοκινήτων ατόμων με αναπηρία από τη Γέφυρα Ρίου–Αντιρρίου», επισημαίνοντας ότι «η εταιρεία ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. έχει δείξει θετική διάθεση προς αυτό το μέτρο, αρκεί να υπάρξει στήριξη από την Πολιτεία».  

Λαμβάνοντας κοινοποίηση της επιστολής του Περιφερειάρχη, η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. επιβεβαίωσε εγγράφως -μέσω του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της, Παναγιώτη Παπανικόλα- «τη βούληση της εταιρείας να ανταποκριθεί θετικά στο αίτημα». 

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στέκεται αρωγός στο πλευρό των συμπολιτών μας που έχουν περισσότερο αυτή τη στιγμή ανάγκη. Στην πολύπλευρη αυτή κρίση, πλήττονται περισσότερο οι ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, οι οποίες και χρειάζονται στήριξη με κάθε τρόπο. Η κοινωνική πολιτική που εφαρμόζουμε, έχει επίκεντρο τον άνθρωπο που θέλει και χρειάζεται την αιρετή Περιφέρεια να σταθεί δίπλα του, όχι μόνο με λόγια, αλλά με πράξεις. Και αυτό κάνουμε» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας.

Η εξέλιξη αυτή, σχετικά με το αίτημα, αποτελεί φυσική συνέχεια σχετικής πρωτοβουλίας που ανέλαβε επίσημα ο Περιφερειάρχης, συναντώντας τον κ. Παπανικόλα τα γραφεία της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. στο Αντίρριο, στις αρχές του έτους.   

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές