Αυγενάκης: Επιβεβαιώνονται οι φόβοι για απένταξη του οδικού έργου Ηρακλείου - Μεσαράς

Αυγενάκης: Επιβεβαιώνονται οι φόβοι για απένταξη του οδικού έργου Ηρακλείου - Μεσαράς

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Γραμματέας ΠΕ ΝΔ, Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λ. Αυγενάκης με αφορμή την έναρξη των διαδικασιών απένταξης του έργου του δρόμου Ηράκλειο-Μεσαρά. Αναλυτικά:

«Δυστυχώς, οι χειρότεροι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν! Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΚ κ. Φώτης Καζάσης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη χθες (Ράδιο Κρήτη) παραδέχθηκε ότι το έργο δεν θα είναι έτοιμο έως τις 31 Μαρτίου που προβλέπει το χρονοδιάγραμμα παράδοσης και ανέφερε ότι ξεκίνησαν οι διαδικασίες απένταξης του έργου και συνεπώς η επιστροφή 71 εκατ. €

Επί 4 σχεδόν χρόνια, με παρεμβάσεις και τοποθετήσεις μας, επισημαίναμε τις μεγάλες καθυστερήσεις από την ολιγωρία του Υπουργού και των υπηρεσιών, αναφορικά με το δρόμο Ηρακλείου–Μεσαράς και προειδοποιούσαμε ότι εάν δεν κινηθεί ταχύτατα, θα κληθούμε να καταβάλουμε όλα τα χρήματα του έργου.

Ο κ. Σπίρτζης μας κατηγορούσε ότι είμαστε το παλιό και ότι κινδυνολογούμε, ενώ, παράλληλα δεσμευόταν ότι το έργο θα ολοκληρωθεί στην ώρα του.

«Το έργο θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2019» τόνιζε με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στις 10-09-2018 ο Γενικός Γραμματέας, κ. Δέδες.

Δυστυχώς, η προχειρότητα και οι βεβιασμένες ενέργειες για την άρον-άρον ολοκλήρωση του έργου προκειμένου να τηρηθεί η προθεσμία παράδοσης είχαν αρχίσει να φαίνονται από το φθινόπωρο: καθιζήσεις, άνοιγμα του δρόμου έξω από το τούνελ Απομαρμά, κ.λπ.

Η έντονη κακοκαιρία και βροχοπτώσεις των προηγούμενων μηνών ανέδειξαν τις αστοχίες και τα προβλήματα γεωτεχνικής φύσης και τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα του έργου έχουν κόστος την ποιότητα του έργου, την εκπρόθεσμη -πλέον-υλοποίησή του και, δυστυχώς, την απένταξή του.

Οι εξελίξεις του έργου μας λυπούν. Σας τα λέγαμε!

Όχι δεν θέλαμε να δικαιωθούμε τώρα, θέλαμε να προλάβουμε τα χειρότερα! Θέλαμε να προλάβουμε την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου!

Αυτό που προέχει είναι να συμβάλουμε όλοι ώστε να ολοκληρωθούν οι εναπομείνασες εργασίες και, έστω την ύστατη στιγμή, να αποτραπεί αυτή η δυσάρεστη εξέλιξη».

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές