Τέλος Ιουνίου στην κυκλοφορία και το δεύτερο ρεύμα της νέας παραλιακής Λεωφόρου Ποσειδώνος

Τέλος Ιουνίου στην κυκλοφορία και το δεύτερο ρεύμα της νέας παραλιακής Λεωφόρου Ποσειδώνος

Στην κυκλοφορία είναι εδώ και μερικές ημέρες το ένα ρεύμα κυκλοφορίας της "νέας" παραλιακής λεωφόρου Ποσειδώνος στοο ύψος του Φαλήρου. Συγκεκριμένα στην κυκλοφορία δόθηκε το ρεύμα προς Γλυφάδα το οποίο διαθέτει 4 λωρίδες και δύο "ψευδοσήραγγες" μιας και στην τελική του φάση, αυτές οι -σήμερα- επιφανειακές σήραγγες θα "σκεπαστούν" με χώμα για να δημιουργηθεί το παράκτιο πάρκο του Φαληρικού Όρμου.

Το επόμενο διάστημα θα δοθεί (πιθανότατα μέχρι τις αρχές Ιουλίου) και το ρεύμα προς Πειραιά και να συνδεθεί το νέο τμήμα με τον Κηφισό ολοκληρώνοντας τα έργα οδοποιίας. Τα έργα όμως δεν σταματούν εδώ καθώς η σημερινή Λ.Ποσειδώνος στο τμήμα ΣΕΦ-Συγγρού θα ξηλωθεί για να ολοκληρωθεί και το αντιπλημμυρικό κομμάτι του έργου.

Η επόμενη φάση που αφορά νέο διαγωνισμό ύψους 90εκατ.ευρώ περιλαμβάνει το έργο της δημιουργίας του παράκτιου πάρκου, του μεγαλύτερου στην Ελλάδα με έκταση 220 στρέμματα, που με την ολοκλήρωση του θα συνδέεται με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το Φλοίσβο δημιουργώντας μία πράσινη όαση και κάνοντας το συγκεκριμένο σημείο έναν από τους μαγνήτες της πρωτεύουσας. Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι η Περιφέρεια Αττικής και ανάδοχος είναι η ΑΚΤΩΡ.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

 

 

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές