Στην κυκλοφορία το πρώτο τμήμα της Ολυμπίας Οδού Κόρινθος-Κιάτο

Στην κυκλοφορία το πρώτο τμήμα της Ολυμπίας Οδού Κόρινθος-Κιάτο

Οκτώ ολόκληρα χρόνια έπρεπε να περάσουν για δοθεί επίσημα στην κυκλοφορία το πρώτο τμήμα του οδικού άξονα Κόρινθος-Πάτρα που ανήκει στην Ολυμπία Οδό. Πριν από λίγο παρουσία του Πρωθυπουργού της χώρας Αλέξη Τσίπρα, του Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη και σύσσωμης σχεδόν της πολιτικής και τοπικής ηγεσίας της περιοχής δόθηκε στην κυκλοφορία το Κόρινθος-Κιάτο συνολικού μήκους 20χλμ αλλά και οι δίδυμες σήραγγες στο Δερβένι.

Θα πρέπει βέβαια να σημειώσουμε πως πρακτικά το οδικό τμήμα έχει ήδη δοθεί στην κυκλοφορία, αλλά υπάρχουν μερικές ελλείψεις που θα ολοκληρωθούν τις επόμενες μέρες.

Ακριβώς οκτώ χρόνια μετά την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης αυτό το πρώτο τμήμα σηματοδοτεί την σταδιακή ολοκλήρωση του έργου, ενός έργου που δεινοπάθησε από προβλήματα, την κρίση και τα δομικά κολλήματα που υπάρχουν σχεδόν σε όλα τα projects στην χώρα.

Τα 120 ατελείωτα χιλιόμετρα που είναι ένα κανονικό μαρτύριο με την λειτουργία αυτού του τμήματος θα μειωθούν κατά 20χλμ και θα απομένουν άλλα 100χλμ μέχρι τον Μάρτιο του 2017, οπότε έχει τεθεί, ο -κατά πολλούς- φιλόδοξος στόχος της λειτουργίας όλου του άξονα.

Το έργο της Ολυμπίας Οδού που χαρακτηρίζεται από μεγάλο βαθμό δυσκολίας και δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στην κατασκευή έχει πάρει πλέον τον δρόμο του αλλά τα τελευταία προβλήματα είναι εδώ.

Το Κόρινθος-Κιάτο έχει 3 Ανισόπεδους Κόμβους, 7 άνω διαβάσεις, 19 κάτω διαβάσεις, 7 γέφυρες και θα απελευθερώσει το 1/6 των εργοταξιακών χώρων του υπό κατασκευή δρόμου. Το συγκεκριμένο τμήμα κατασκευάστηκε από την εταιρεία ΤΕΡΝΑ, μία από τις εταιρείες που συμμετέχουν στην κατασκευή και την παραχώρηση.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com
Ακολουθήστε τον Νίκο Καραγιάννη στο twitter

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές