Η ΛΑΜΔΑ χρηματοοικονομικός σύμβουλος στον διπλό διαγωνισμό του Αυτοκινητόδρομου ΒΟΑΚ

Η ΛΑΜΔΑ χρηματοοικονομικός σύμβουλος στον διπλό διαγωνισμό του Αυτοκινητόδρομου ΒΟΑΚ

Αν και το ενδιαφέρον όλων έχει -δικαίως- στραφεί στον διπλό διαγωνισμό του ΒΟΑΚ με την έναρξη του να είναι ιδιαιτέρως επιτυχημένη από την πλευρά των συμμετοχών, παράλληλα όμως πριν απο λίγες εβδομάδες πραγματοποιήθηκε και ο διαγωνισμός για την επιλογή του χρηματο-οικονομικού συμβούλου και για τα δύο έργα.

Σε αυτόν συμμετείχαν συνολικά 4 εταιρείες:
α) «DELOITE BUSINESS SOLUTIONS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ»
β) «TREK ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ»
γ) «ΛΑΜΔΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ Α.Ε.»
δ) «GRANT THORNTON ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ».

Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου απορρίφθηκαν οι TREK και GRANT THORNTON και από τις άλλες δύο την συμφερότερη προσφορά έδωσε η ΛΑΜΔΑ η οποία με προσφορά 377.000 ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ) και συνολική έκπτωση 37,16% κατάφερε να αναλάβει το έργο.

Ο χρηματοοικονομικός σύμβουλος θα είναι εκείνος που θα ασχοληθεί με την χρηματοδότηση του έργου, τη συμμετοχή του Δημοσίου και το τελικό μείγμα που θα προκύψει από τις μελέτες. Μέρος του ποσού αναμένεται να βρεθεί από την ΕΤΕπ, από το επόμενο ΕΣΠΑ 2021-2027 ενώ πολύ πιθανό είναι να διερευνηθεί η πιθανότητα να χρηματοδοτηθεί μέσω του EFSI (γνωστότερου στην Ελλάδα ως Πακέτου Γιουνκέρ).

Να θυμίσουμε από τον περασμένο Οκτώβριο ξεκίνησε διπλός διαγωνισμός για την μετατροπή του ΒΟΑΚ (Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης) σε αυτοκινητόδρομο. Ο διαγωνισμός χωρίστηκε σε δύο έργα:
(Α) Παραχώρησης για το έργο «ΜΕΛΕΤΗ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ – ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ – ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ - ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ Β.Ο.Α.Κ. ΧΑΝΙΑ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ»
και
(Β) Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα με τη Διαδικασία του Ανταγωνιστικού Διαλόγου για το έργο «ΜΕΛΕΤΗ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ – ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ – ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ Β.Ο.Α.Κ. ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ – ΝΕΑΠΟΛΗ, ΜΕ Σ.Δ.Ι.Τ».

Η συμμετοχή σε κάθε έναν από τους διαγωνισμούς ήταν μεγάλη με συνολικά 5 σχήματα και άνευ συγκλονιστικού απροόπτου αναμένεται να περάσουν στην κρίσιμη Β`φάση που θα μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην ανακήρυξη των αναδόχων και τελικά στην υλοποίηση του έργου. Κύκλοι του κατασκευαστικού κλάδου ωστόσο επισημαίνουν ότι ο διαγωνισμός έχει ακόμα δρόμο μπροστά του και δεν περιμένουν πριν από το 2020 την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές