ΕΔΑ ΘΕΣΣ: Σε ετοιμότητα για περιστατικά διαρροής φυσικού αερίου

ΕΔΑ ΘΕΣΣ: Σε ετοιμότητα για περιστατικά διαρροής φυσικού αερίου

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης–Θεσσαλίας Α.Ε.(ΕΔΑ ΘΕΣΣ) για την αντιμετώπιση περιστατικών διαρροής φυσικού αερίου. Αυτό υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της με αφορμή το χθεσινό περιστατικό διαρροής φυσικού αερίου από έργα του Μετρό στην περιοχή της Δελφών.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, κατόπιν εργασιών από εργοληπτική εταιρεία του Μετρό, σημειώθηκε βλάβη σε παρακείμενο αγωγό φυσικού αερίου χαμηλής πίεσης εντός του εργοταξίου του Μετρό επί των οδών Δελφών με Π. Συνδίκα στη Θεσσαλονίκη. Κινητοποιήθηκε άμεσα η υπηρεσία Διαχείρισης Δικτύου και Άμεσης Επέμβασης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ όπου με το αρμόδιο τεχνικό προσωπικό πραγματοποιήθηκε διακοπή της παροχής φυσικού αερίου στη περιοχή και παράλληλα έναρξη των εργασιών αποκατάστασης.

Από τις πρώτες στιγμές του συμβάντος και χάρη στην γρήγορη ανταπόκριση της ΕΔΑ ΘΕΣΣ επιτεύχθηκε ο πλήρης έλεγχος του συμβάντος. Τα συνεργεία της εταιρείας εργάστηκαν πυρετωδώς ούτως ώστε να αποκατασταθεί πλήρως η λειτουργία του συγκεκριμένου τμήματος του αγωγού.Οι παροχές των καταναλωτών στην περιοχή διακόπηκαν για το διάστημα που πραγματοποιούνταν οι εργασίες αποκατάστασης και επανατροφοδοτήθηκαν επιτυχώς μετά το πέρας αυτών.

Η εταιρεία αντιμετωπίζει τα περιστατικά με εξιδεικευμένο τεχνικό προσωπικό καθώς και με ενεργό τηλεφωνικό κέντρο 24ώρου βάσεως που λειτουργεί στον αριθμό 10302, ενώ έχει προσομοιάσει κατά το παρελθόν σε ασκήσεις ετοιμότητας πληθώρα ανάλογων περιστατικών ώστε να ανταποκρίνεται επιχειρησιακά με το βέλτιστο δυνατό τρόπο στις πραγματικές συνθήκες.

 

Πηγή: voria.gr 

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές