ΕΔΑ ΘΕΣΣ: Επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στη Νέα Αγχίαλο το Α’ εξάμηνο του 2019

ΕΔΑ ΘΕΣΣ: Επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στη Νέα Αγχίαλο το Α’ εξάμηνο του 2019

Σύμφωνα με το Πρόγραμμα Ανάπτυξης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ για την επέκταση Δικτύου Φυσικού Αερίου στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου και την τοπική Κοινότητα Μικροθηβών, η οποία ορίστηκε για το Α΄ εξάμηνο του 2019, πραγματοποιήθηκε συνάντηση την Δευτέρα 17.12.2018 στο Δράγνειο Δημαρχειακό Μέγαρο της Νέας Αγχιάλου στην οποία παρευρέθηκαν ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Μπακούρας Λεωνίδας, ο Δήμαρχος του Δήμου Βόλου, κ. Μπέος Αχιλλέας, η Διευθύντρια Ανάπτυξης και Νέων Συνδέσεων στη Θεσσαλία, κ. Καλογήρου Ευθυμία, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας κ. Τζάερλης Κωνσταντίνος, η Τοπική Σύμβουλος της Τοπικής Κοινότητας Μικροθηβών, κ. Ειρήνη Ρετζούλα και ο Πρόεδρος του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού «Δήμητρα», κ. Κίτσιος Ιωάννης.

O Δήμαρχος του Δήμου Βόλου, κ. Μπέος Αχιλλέας τόνισε ότι η Τροφοδότηση της Νέας Αγχιάλου υπήρξε πάγιο αίτημα της Δημοτικής Αρχής και είναι σημαντικό που πραγματοποιείται εντός του 2019. Επιπλέον επισήμανε ότι εντός του Ιανουάριου του 2019, η Δημοτική Αρχή θα προχωρήσει στην υπογραφή των συμβάσεων σύνδεσης των οκτώ δημοτικών κτηρίων της περιοχής με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου, τονίζοντας τα οικονομικά οφέλη που αποκομίζουν από τη χρήση του καυσίμου.

Εν συνεχεία ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Μπακούρας Λεωνίδας, δήλωσε ότι η Τροφοδότηση της Νέας Αγχιάλου και της Τοπικής Κοινότητας Μικροθηβών είναι ένα έργο επένδυσης ύψους άνω των 2 εκ. €. Σύμφωνα με το Πενταετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης, εντός του έτους 2019 θα κατασκευαστούν 11 χιλιόμετρα δικτύου χαμηλής πίεσης και έως το 2023 το δίκτυο αναμένεται να ξεπεράσει τα 16 χιλιόμετρα και θα επωφεληθούν με τη χρήση του όλοι οι πολίτες, το α’ εξάμηνο του 2019.

Επιπλέον, ανέφερε ότι δίνεται η δυνατότητα σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου και για τα θερμοκήπια που βρίσκονται στην περιοχή. Σύμφωνα με το καταγεγραμμένο ενδιαφέρον των καταναλωτών, εντός του 2019 το δίκτυο θα επεκταθεί και στον οικισμό «Αϊβαλιώτικα». Εντός του προσεχούς έτους, θα πραγματοποιηθεί καταγραφή των ενεργειακών αναγκών της περιοχής των Άλικών Βόλου.

Επιπροσθέτως η Διευθύντρια Ανάπτυξης και Νέων Συνδέσεων στη Θεσσαλία, κ. Καλογήρου Ευθυμία, τόνισε ότι εντός του 2019 θα τροφοδοτηθούν τα 8 δημοτικά κτίρια της περιοχής και οι υποψήφιοι καταναλωτές, οι οποίοι βρίσκονται πάνω στο Βασικό Σχεδιασμό, θα επωφεληθούν από την χρήση του φυσικού αερίου το α΄ εξάμηνο του 2019. Η κ. Καλογήρου Ευθυμία παρότρυνε του πολίτες να υποβάλλουν αιτήσεις σύνδεσης στον Δήμο Βόλου, στα γραφεία της ΕΔΑ ΘΕΣΣ στο Βόλο και στον τηλεφωνικό αριθμό 11 150.

Τέλος, σημείωσε ότι η ανάπτυξη του Δικτύου θα συνεχιστεί, με σκοπό να καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής. Η «Δήμητρα», προστάτιδα της γεωργίας σύμφωνα με την Ελληνική Μυθολογία, «έδωσε» το όνομά της στον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό της Νέα Αγχιάλου, ο οποίος εδρεύει στο 4ο χλμ Εθνικής οδού Ν.Αγχιάλου – Μικροθηβών, εδώ και 100 χρόνια και δραστηριοποιείται στον τομέα της μεταποίησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων.

Διαθέτει πλήρως λειτουργικές και σύγχρονες εγκαταστάσεις και σήμερα λειτουργεί ως Οινοποιείο, Εμφιαλωτήριο οίνων, Αποσταγματοποιείο - Ποτοποιείο για την παραγωγή του «Θεσσαλικού Τσίπουρου». Πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού από τον Πρόεδρο του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού «Δήμητρα», κ. Κίτσιο Ιωάννη, ο οποίος δήλωσε ότι η σύνδεση στο Δίκτυο του φυσικού αερίου είναι «Έργο Πνοής» και θα προσφέρει υψηλό οικονομικό όφελος. Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ στηρίζει και τον πρωτογενή τομέα, διότι ο πρωτογενής τομέας μαζί με τον δευτερογενή είναι ο στυλοβάτης όχι μόνο της τοπικής αλλά και της εθνικής οικονομίας.

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές