Παναγιωτάκης: Η ΔΕΗ ξανά πρωταγωνίστρια στις ΑΠΕ

Παναγιωτάκης: Η ΔΕΗ ξανά πρωταγωνίστρια στις ΑΠΕ

Στην πρόθεση της ΔΕΗ να ανακτήσει το χαμένο έδαφος των τελευταίων χρόνων στις ΑΠΕ, στάθηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Κοζάνης ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, Μ. Παναγιωτάκης.

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΔΕΗ, «αναβιώνει το μεγάλο φωτοβολταϊκό εργοστάσιο που δεν έγινε το 2011 και έτσι στην Δυτική Μακεδονία θα προχωρήσει το φωτοβολταϊκό έργο των 200 MW, μονάδα με βιομάζα 25 MW, καθώς και επιμέρους συνεργασίες στο πλαίσιο των ενεργειακών συνεταιρισμών με την Περιφέρεια, τους Δήμους , τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και άλλους φορείς, για την ενεργειακή αυτοδυναμία και την εξοικονόμηση ενέργειας»

Ο κ. Παναγιωτάκης επεσήμανε ότι «η ΔΕΗ με μόλις 3% στις Α.Π.Ε είναι ουραγός στην χώρα», κάτι που θα διορθωθεί τα επόμενα χρόνια, με ένα πρόγραμμα επενδύσεων στους τομείς αυτούς. Υπογράμμισε μάλιστα ότι η ΔΕΗ ήταν πρωτοπόρα στην Ευρώπη στις Α.Π.Ε , καθώς το πρώτο φωτοβολταϊκό σε ευρωπαϊκό επίπεδο έγινε στην Αγία Ρουμέλη της Κρήτης και το πρώτο αντίστοιχα αιολικό έργο πραγματοποιήθηκε επίσης από την ΔΕΗ στην Κύθνο.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Πρόεδρος της ΔΕΗ σχολίασε και το γεγονός της μη υλοποίησης του φωτοβολταϊκού των 200 MW που είχε ανακοινώσει ο τότε Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην Κοζάνη, σημειώνοντας ότι «η ΔΕΗ στράφηκε τότε σ αυτό το έργο και τελικά έμεινε πίσω, αφού από την μία πλευρά δεν έγινε το μεγάλο φωτοβολταϊκό και από την άλλη δεν προχώρησε και σε άλλα μικρότερης έκτασης έργα, στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας».

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές