Σε δημοπράτηση η Β' Φάση της Ηλεκτρικής Διασύνδεσης Κυκλάδων

Σε δημοπράτηση η Β' Φάση της Ηλεκτρικής Διασύνδεσης Κυκλάδων

Υπό ολοκλήρωση βρίσκεται η Α' Φάση της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κυκλάδων με τον ΑΔΜΗΕ να έχει ήδη προκηρύξει και τους 3 διαγωνισμούς που σχετίζονται με την επόμενη Φάση του έργου, η οποία υπολογίζεται να μπει σε υλοποίηση στις αρχές 2018. Υπενθυμίζεται ότι τα έργα της Α' Φάσης που αφορούν την διασύνδεση της Άνδρου έχουν ήδη ολοκληρωθεί, ενώ μέσα στο μήνα αναμένεται να διασυνδεθεί και η Πάρος αφήνοντας για το τέλος του έτους την αποπεράτωση της κεντρικής διασύνδεσης, μεταξύ Λαυρίου και Σύρου, και για τις αρχές του 2018, μια τελευταία εκκρεμότητα στη Μύκονο. Τι βρίσκεται όμως σε προετοιμασία από τον Διαχειριστή;

Προ ολίγων ημερών ο ΑΔΜΗΕ δημοσίευσε  μια συμπληρωματική διακήρυξη για το υποέργο της Β’ φάσης «Μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος υποβρυχίων και υπογείων καλωδίων 150kV XLPE για τις Διασυνδέσεις Πάρος–Νάξος και Νάξος–Μύκονος», με προϋπολογισμό 42 εκατ. ευρώ (πλην ΦΠΑ). Οι οικονομικές προσφορές θα αποσφραγιστούν στις 8 Δεκεμβρίου 2017. Το μήκος της εν λόγω σύνδεσης θα είναι περίπου 47,6 χλμ.

Ο δεύτερος διαγωνισμός αφορά την αναβάθμιση των υφιστάμενων καλωδιακών συνδέσεων μεταξύ Άνδρου-Λιβαδιού (14,5 χλμ.) και Άνδρου-Τήνου (4 χλμ.) ενώ ο τρίτος διαγωνισμός αφορά την κατασκευή Υ/Σ 150 kV/MT στη Νάξο, με προϋπολογισμένο κόστος 9 εκατ. ευρώ (πλην ΦΠΑ), οι οικονομικές προσφορές για τον οποίο θα ανοίξουν στις 16 Νοεμβρίου 2017. Σημειώνεται ότι πρόθεση του ΑΔΜΗΕ είναι να μην παραταθούν οι διαδικασίες προκειμένου το έργο να «τρέξει» βάσει χρονοδιαγράμματος, όπως έγινε σαφές και από την ΡΑΕ το προηγούμενο διάστημα.

Η Β’ φάση του έργου στην ουσία κλείνει το βρόχο μεταξύ Πάρου, Νάξου και Μυκόνου και θωρακίζει την αξιοπιστία και την σταθερότητα ηλεκτροδότησης των νησιών αυτών εφόσον εξασφαλίζεται διπλή τροφοδότηση, περιορίζοντας δραστικά την εξάρτηση τους από τους Αυτόνομους Σταθμούς Παραγωγής (ΑΣΠ). Αν και ο νέος σχεδιασμός προβλέπει κατάργηση και αποξήλωση των πεπαλαιωμένων ΑΣΠ που λειτουργούν με πετρέλαιο, για λόγους κάλυψης έκτακτων ενεργειακών αναγκών, κάποιοι Σταθμοί θα μείνουν στη θέση τους λειτουργώντας ως εφεδρείες στο ενδεχόμενο βλάβης των υποβρύχιων καλωδίων, των οποίων η αποκατάσταση είναι μια γενικά δύσκολη και χρονοβόρα υπόθεση.

Αν και είναι νωρίς να μιλήσουμε για την Γ' και τελευταία φάση του έργου η οποία περιλαμβάνει την ολοκλήρωση πια της διασύνδεσης με την πόντιση και δεύτερου καλωδίου μεταξύ Λαυρίου και Σύρου, εξετάζεται το ενδεχόμενο να συμπεριληφθούν ακόμα περισσότερα νησιά. Σύμφωνα με το Δεκαετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης του ΑΔΜΗΕ, η δημοπράτηση της Γ' φάσης προβλέπεται για τον Δεκέμβρη του 2020.

 

Φίλιππος Παναγόπουλος-ypodomes.com

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές