«Έριδα» ΑΔΜΗΕ-Euroasia Interconnector για την υλοποίηση της «μεγάλης» διασύνδεσης Κρήτης

«Έριδα» ΑΔΜΗΕ-Euroasia Interconnector για την υλοποίηση της «μεγάλης» διασύνδεσης Κρήτης

Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα σχετικά με την «διαμάχη» που έχει προκύψει μεταξύ ΑΔΜΗΕ και Euroasia Interconnector για το ποιος τελικά θα είναι ο φορέας υλοποίησης της «μεγάλης» διασύνδεσης Κρήτης (Αττική-Κρήτη). Το ζήτημα μάλιστα απασχολεί πλέον και την Κομισιόν.

Ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί για την κοινοπραξία είναι πως ο Euroasia Interconnector έχει ενταχθεί στα Έργα Κοινού Ενδιαφέροντος (PCI) της Ε.Ε., όπερ σημαίνει πως είναι υποχρέωση των εμπλεκόμενων χωρών (Ισραήλ, Κύπρος, Ελλάδα) να διευκολύνουν την υλοποίηση του έργου ακόμα και σε επίπεδο χρόνου των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων.

Από την άλλη πλευρά ο ΑΔΜΗΕ προτάσσει την παρουσία της κινεζικής State Grid ως στρατηγικού επενδυτή, στο μετοχικό του κεφάλαιο, γεγονός που διευκολύνει νέες ροές χρηματοδότησης, όπως απέδειξε άλλωστε και το πρόσφατο δάνειο των 199 εκατ. ευρώ, που σύναψε με τις τράπεζες Bank of China (Luxembourg) S.A. και Industrial and Commercial Bank of China Limited. Επιπρόσθετα, υπάρχει η προοπτική συνεργασίας του με τους ιδιωτικούς ομίλους που σχεδιάζουν μαζικές επενδύσεις ΑΠΕ στο νησί. 

Μέχρι σήμερα, τα δημοσιεύματα για την εμπλοκή που έχει ανακύψει σχετικά με την υλοποίηση του έργου, εστιάζουν στα τεχνικά και χρηματοδοτικά εχέγγυα που επικαλούνται οι δύο πλευρές, ώστε να εξασφαλίσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τα οφέλη που θα προκύψουν από την άρση της ενεργειακής απομόνωσης του νησιού. 

Ωστόσο ένας άλλος κρίσιμος παράγοντας είναι και η αδιαμφισβήτητα υψηλή οικονομική αξία του έργου, με δεδομένο ότι το κόστος της «μεγάλης διασύνδεσης» υπολογίζεται στα 800 εκατ. ευρώ και ο χρόνος απόσβεσης εκτιμάται σε βάθος 20ετίας, από τις χρεώσεις χρήσης συστήματος που θα καταβάλλουν οι καταναλωτές.

Σημειώνεται πως η λεγόμενη «μεγάλη» διασύνδεση της Κρήτης με την Αττική περιλαμβάνει υποβρύχιο καλώδιο, μήκους 380 χλμ. συνεχούς ρεύματος (2x350 MW).

 

Ypodomes.com (με πληροφορίες από worldenergynews.gr)


 

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές