Συμφωνία ανάμεσα σε ΔΕΗ και ΛΑΡΚΟ

Συμφωνία ανάμεσα σε ΔΕΗ και ΛΑΡΚΟ

Με νωπές ακόμα τις μνήμες από το τράβηγμα της πρίζας από την ιστορική Χαλυβουργική, ΔΕΗ και ΛΑΡΚΟ χθες κατέληξαν σε συμφωνία. Η πρώτη συνάντηση έγινε προχθές σε θετικό κλίμα χωρίς ωστόσο να επέλθει κάποια συμφωνία. Είχε δοθεί νέο ραντεβού για εχθές Τρίτη, το οποίο και είχε θετική εξέλιξη.

Με τη νέα αυτή συμφωνία η ΛΑΡΚΟ καλείται να καταβάλλει στη ΔΕΗ το πόσο των 4,5 εκατ. ευρώ μηνιαίως το οποίο αντιστοιχεί στο ρεύμα που θα καταναλώνει. Σύμφωνα και με το ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές της ΔΕΗ ανέφεραν ότι η βιομηχανία τόνισε πως δεν θα υπάρξουν νέα χρέη, ενώ παράλληλα θα γίνει προσπάθεια για την σταδιακή αποπληρωμή του συνολικού χρέους. Το εν λόγω χρέος της βιομηχανίας προς την ΔΕΗ αγγίζει τα 300 εκατ. ευρώ καθιστώντας την έτσι το μεγαλύτερο οφειλέτη της.

Το συνολικό χρέος της βιομηχανίας προς την ΔΕΗ αγγίζει τα 300 εκατ. ευρώ καθιστώντας την έτσι το μεγαλύτερο οφειλέτη της. Η καταλυτική ημερομηνία για την επίτευξη συμφωνίας είχε οριστεί η Παρασκευή 11 Ιανουαρίου, έτσι 2 μέρες νωρίτερα η ΛΑΡΚΟ των 1200 εργαζομένων παραμένει ανοικτή. Σε περίπτωση μη εξεύρεσης κάποιας λύσης η ΔΕΗ, όπως και στην περίπτωση της Χαλυβουργικής, θα όφειλε να σταματήσει την παροχή ρεύματος στην βιομηχανία.

Βέβαια πέρα από την θετική εξέλιξη της συμφωνίας, υπάρχει ακόμα μία απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τις παράνομες κρατικές ενισχύσεις του ελληνικού Δημοσίου προς την εταιρεία, συνολικού ύψους άνω των 135 εκατομμυρίων ευρώ. Η γνωστοποίηση της απόφασης αναμένεται να ανακοινωθεί στις 24 Ιανουαρίου και δύσκολα θα είναι θετική για την εταιρία.

Σίγουρα η συμφωνία αποτελεί ένα θετικό βήμα ανάμεσα στις δύο πλευρές και υπάρχουν πιθανότητες τα πράγματα να εξελιχθούν ομαλότερα για την ιστορική βιομηχανία. Ένα ακόμη ‘’βαρύ’’ λουκέτο σε μια επιχείρηση είναι κάτι που δεν θα το ήθελε κανένας φορέας γι’ αυτό και όλο αυτόν τον καιρό γίνανε προσπάθειες από όλους ώστε να καταλήξουν σε αυτήν την συμφωνία και να μην πάρει η ΛΑΡΚΟ το δρόμο της Χαλυβουργικής.

 

Πηγή: bizness.gr

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές