Ρεκόρ επενδύσεων με νέα έργα ύψους 175 εκατ. ευρώ για τον ΑΔΜΗΕ το 2018

Ρεκόρ επενδύσεων με νέα έργα ύψους 175 εκατ. ευρώ για τον ΑΔΜΗΕ το 2018

Ένα ιδιαίτερα παραγωγικό 2018 κατέγραψε ο ΑΔΜΗΕ, γεγονός που αποτυπώνεται σε επίπεδο επενδύσεων σε νέα έργα που άγγιξαν τα 175 εκατ. ευρώ, ξεπερνώντας κατά πολύ τις επιδόσεις των τελευταίων ετών.

Η μεγάλη αύξηση των επενδύσεων του Διαχειριστή για τη χρονιά που πέρασε είναι κοινή παραδοχή και ουσιαστικά μεταφράζεται στην επιτάχυνση των κρίσιμων έργων για την αναβάθμιση του εγχώριου Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, με επίκεντρο τις διασυνδέσεις των νησιών, οι οποίες πλέον έχουν δρομολογηθεί έως και τη λεγόμενη Γ' Φάση τους.

Σε αυτές τις εξελίξεις αναφέρθηκε κατά την ομιλία του στο Athens Energy Forum 2019 ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, κος Μανουσάκης, λέγοντας ότι το 2018 ο πήχης τέθηκε πολύ ψηλά με τον Διαχειριστή να συνεχίζει στον ίδιο δρόμο και το 2019.

«Η εταιρεία ειδικού σκοπού "Αριάδνη Interconnection" ετοιμάζεται για την προκήρυξη των διαγωνισμών για τα έργα της εμβληματικής διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής, η οποία θα διασφαλίσει την επάρκεια εφοδιασμού της Κρήτης για τις επόμενες δεκαετίες και αποτελεί το πρώτο βήμα για την μετατροπή της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο της ευρύτερης περιοχής», επιβεβαίωσε ο κος Μανουσάκης ενώ στο περιθώριο της εκδήλωσης σχολίασε ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα δημοσιευθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την είσοδο επενδυτών μειοψηφίας στο μετοχικό κεφάλαιο της «Αριάδνης» προσθέτοντας ότι στο πλαίσιο  αυτό,  έχουν ήδη  ξεκινήσει οι επαφές με Ευρωπαίους Διαχειριστές Μεταφοράς Ενέργειας.  

Σημειώνεται ότι αυτή την περίοδο το νέο Δεκαετές Πρόγραμμα του ΑΔΜΗΕ 2019-2028, το οποίο περιλαμβάνει επενδύσεις 2,5 δισ. ευρώ, βρίσκεται υπό αξιολόγηση από τη ΡΑΕ, στο οποίο δεν έχουν συμπεριληφθεί τα Δωδεκάνησα, ωστόσο γίνεται αναφορά στο προσχέδιο της επόμενης περιόδου.

Η υλοποίηση των κρίσιμων ενεργειακών διασυνδέσεων είναι αδιαμφισβήτητα κομβικής σημασίας στη χώρα τόσο για την ασφάλεια εφοδιασμού όσο και για την αύξηση της διείσδυσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, κάτι που αποτελεί στόχο και υποχρέωση της χώρας λόγω των αυστηρότερων περιβαλλοντικών περιορισμών που θα εφαρμόζονται προοδευτικά από τα επόμενα χρόνια σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Άλλωστε, όπως τόνισε και η κα Νεκταρία Καρακατσάνη, μέλος της ΡΑΕ κατά την εισήγησή της στο Athens Energy Forum 2019,  η ηλεκτροδότηση των Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών πρακτικά σημαίνει ένα τεράστιο κόστος με το οποίο επιβαρύνονται οι καταναλωτές όλης της χώρας μέσω των ΥΚΩ ΜΔΝ, προκειμένου τα Μη Διασυνδεδεμένα Νησιά να έχουν πρόσβαση στο αγαθό του ρεύματος σε λογικές τιμές. Ενδεικτικά οι χρεώσεις ΥΚΩ για το 2017 άγγιξαν τα 560 εκατ. ευρώ. 

Τα σημαντικότερα έργα που δημοπρατήθηκαν και συμβασιοποιήθηκαν μέσα στο 2018 από το ΑΔΜΗΕ είναι τα εξής:

- Η Β’ και η  Γ’ Φάση της διασύνδεσης των Κυκλάδων

- Η «μικρή» διασύνδεση Κρήτης-Πελοποννήσου

- Η επέκταση του Συστήματος 400 kV προς την Πελοπόννησο με την συμβασιοποίηση των έργων του λεγόμενου «Διαδρόμου Α» ΚΥΤ Μεγαλόπολης- υφιστάμενη ΓΜ 400 kV Αχελώου-Διστόμου, που περιλαμβάνει το πρώτο υποβρύχιο καλώδιο 400 kV στην Ελλάδα (μεταξύ Ρίου και Αντιρρίου), το οποίο θα επιτρέψει την λειτουργία της μονάδας ηλεκτρισμού Μεγαλόπολη V -της μεγαλύτερης των Βαλκανίων- στη μέγιστη παραγωγική δυναμικότητά της.

 

Φίλιππος Παναγόπουλος-ypodomes.com
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές