Σε ΑΤΕΡΜΩΝ - ΙΝΤΡΑΚΑΤ η ενίσχυση του δικτύου υψηλής τάσης μεταξύ Κορίνθου - Μεγαλόπολης

Σε ΑΤΕΡΜΩΝ - ΙΝΤΡΑΚΑΤ η ενίσχυση του δικτύου υψηλής τάσης μεταξύ Κορίνθου - Μεγαλόπολης

Εν αναμονή της προκήρυξης του διαγωνισμού της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής, ο οποίος -εκτός απροόπτου- θα βγει στον αέρα από μέρα σε μέρα, ένα άλλο σημαντικό project συμβασιοποιήθηκε χθες από τον ΑΔΜΗΕ, η νέα Γραμμή Μεταφοράς 400 kV μεταξύ των ΚΥΤ Κορίνθου και Μεγαλόπολης, θέτοντας σε τροχιά υλοποίησης το σύνολο των έργων αναβάθμισης των Γραμμών Μεταφοράς της Πελοποννήσου, που αποβλέπουν στην άρση του κορεσμού των υφιστάμενων δικτύων. Ανοίγει έτσι ο δρόμος για την ενσωμάτωση νέων έργων ΑΠΕ αλλά και διασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία της λιγνιτικής μονάδας Πτολεμαΐδα V, που κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, στο πλαίσιο του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Πελοποννήσου.

Με τη χθεσινή υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο κοινοπραξία ΑΤΕΡΜΩΝ-ΙΝΤΡΑΚΑΤ, έναντι τιμήματος 26,07 εκατ. ευρώ, ο Ανατολικός Διάδρομος, το έργο κατασκευής της νέας Γραμμής Μεταφοράς 400 kV που θα συνδέει το ΚΥΤ Μεγαλόπολης με το νέο ΚΥΤ Κορίνθου (το οποίo ανέλαβε η ένωση εταιρειών MYTILINEOS S.A.-SIEYUAN και συμβασιοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα), παίρνει μπροστά.Και τα δυο έργα έχουν ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2021.

Το σκέλος του έργου που αφορά την επέκταση των γραμμών μεταφοράς προς τα βόρεια, μεταξύ Κορίνθου και Αττικής, το οποίο σχεδιάζει επίσης ο Διαχειριστής, προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί εντός του 2024.

Υπενθυμίζεται ότι το σχήμα ΑΤΕΡΜΩΝ-ΙΝΤΡΑΚΑΤ κατασκευάζει ήδη τα εναέρια τμήματα της Γραμμής Μεταφοράς 400 KV Μεγαλόπολη-Πάτρα-Αχελώος, τα οποία μαζί με το υποβρύχιο τμήμα Ρίο-Αντίρριο απαρτίζουν τον Δυτικό Διάδρομο της Επέκτασης του Συστήματος 400 kV προς την Πελοπόννησο, ο οποίος αναμένεται να περατωθεί στο τέλος του 2019.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και στη Δυτική Πελοπόννησο, ο λεγόμενος «Διάδρομος Α», συνολικού προϋπολογισμού 105 εκατ. ευρώ, θα έχει επίσης πολλαπλά οφέλη, καθώς θα αυξήσει δραστικά την ικανότητα μεταφοράς ρεύματος από και προς την Πελοπόννησο, επιτρέποντας την αξιοποίηση του υφιστάμενου και μελλοντικού ενεργειακού παραγωγικού δυναμικού της περιοχής -πρωτίστως με τη διείσδυση νέων μονάδων ηλεκτροπαραγωγής από «πράσινη ενέργεια»-, ενισχύοντας συνολικά την ευστάθεια του Νότιου Συστήματος.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης,  υπογράμμισε ότι τα έργα των δυο Διαδρόμων σηματοδοτούν την πραγματική εισαγωγή της Πελοποννήσου στο Σύστημα των 400 kV, επιτρέποντας όχι μόνο την ανάπτυξη περισσότερων ΑΠΕ, αλλά και τη λειτουργία της μονάδας Μεγαλόπολης V στη μέγιστη παραγωγική δυναμικότητα.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΤΕΡΜΩΝ, Κωνσταντίνος Παπασαββίδης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διεύρυνση της συνεργασίας με τον ΑΔΜΗΕ και δεσμεύθηκε ότι η κοινοπραξία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε  τα έργα να ολοκληρωθούν εγκαίρως, ακόμα και πριν από τα συμφωνημένα χρονοδιαγράμματα όπου είναι δυνατό,  ώστε να αναπτυχθούν τα μεγάλα οφέλη που προκύπτουν.

 

Φίλιππος Παναγόπουλος-ypodomes.com

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές