Η ΑΒΑΞ μειοδότησε για το μεγάλο έργο κατασκευής του Αγωγού IGB

Η ΑΒΑΞ μειοδότησε για το μεγάλο έργο κατασκευής του Αγωγού IGB

H εταιρεία ΑΒΑΞ μειοδότησε στον μεγάλο διαγωνισμό για την επιλογή του κατασκευαστικού του Ελληνοβουλγαρικού αγωγού IGB. Όπως ανακοίνωσε η κοινοπραξίου του αγωγού η προσφορά της ΑΒΑΞ ήταν 145εκατ.ευρώ πολλή χαμηλότερη από την αμέσως επόμενη. Με αυτή την κίνηση η ΑΒΑΞ αποδεικνύει ότι είναι μία από τις ηγέτιδες δυνάμεις στο χώρο των ενεργειακών έργων και δη των αγωγών καθώς υπενθυμίζουμε ότι ήταν μία από τις βασικές κατασκευάστριες του Αγωγού ΤΑΡ (που είναι υπό ολοκλήρωση).

Οι πέντε που κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές ήταν οι:
-DZZD "IGB-2018"
-Consortium MAX STREICHER - TERNA/ICGB
-Consortium Spiecapag Trace IGB 2018
-AVAX S.A
-Joint Venture CPP-AKTOR

Τελικά υποβλήθηκαν δεσμευτικές προσφορές από την DZZD IGB - 2018 και την ΑΒΑΞ και τελικά η ελληνική εταιρεία μειοδότησε δίνοντας 144,85εκατ.ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ) έναντι 229,7εκατ.ευρώ που έδωσε η DZZD IGB.

Το επόμενο βήμα είναι η αξιολόγηση των προσφορών μετά θα ανακοινωθεί και επίσημα η ανάδοχος εταιρεία. Η επιλογή αναμένεται να γίνει γνωστή τον Μάιο. η διάρκεια κατασκευής του έργου είναι 18 μήνες από την υπογραφή του έργου.

Το έργο του ελληνοβουλγαρικού Διασυνδετήριου Αγωγού Φυσικού Αερίου αποτελείται από έναν αγωγό μήκους περίπου 182 χλμ (εκ των οποίων 31 χλμ βρίσκονται εντός της ελληνικής επικράτειας), καθώς και τις αναγκαίες υποστηρικτικές εγκαταστάσεις (μετρητικοί σταθμοί, βανοστάσια, κέντρο λειτουργίας). Με σημείο εκκίνησης την Κομοτηνή, ο αγωγός καταλήγει στην Stara Zagora, συνδέοντας τα δίκτυα Φυσικού Αερίου Ελλάδος και Βουλγαρίας.

Σχεδιάζεται πρόβλεψη μεταφοράς ποσοτήτων της τάξης των 3 δισ. κυβικών μέτρων ετησίως, κατ’ αρχήν, με δυνατότητα αύξησης στα 5 δισ. κυβικά μέτρα ετησίως, με την προσθήκη ενός Σταθμού Συμπίεσης.

Προβλέπεται η μεταφορά φυσικού αερίου στην Βουλγαρία από διάφορες πηγές, μέσω της Ελλάδος, ενώ θα παρέχεται και η δυνατότητα αντίστροφης ροής (reverse flow). Παράλληλα, οι περιοχές της Βουλγαρίας από τις οποίες διέρχεται ο αγωγός, θα τροφοδοτούνται με φυσικό αέριο.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές