Παραγγελία για ανεμογεννήτριες 106 MW έλαβε η Vestas στην Ελλάδα

Παραγγελία για ανεμογεννήτριες 106 MW έλαβε η Vestas στην Ελλάδα

Η Vestas κατοχύρωσε παραγγελία ανεμογεννητριών 106 MW με «όπλο» το ευέλικτο χαρτοφυλάκιο προϊόντων της προκειμένου να αναπτύξει τις βέλτιστες λύσεις για αρκετές περιοχές στην Ελλάδα, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Συγκεκριμένα, η σειρά περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση συνολικά 27 ανεμογεννητριών: 14 V136-4,2 MW, 5 V136-3,6 MW και 8 V117-3,6 MW. Για την βελτιστοποίηση της εγκατάστασης στις εκάστοτε κλιματολογικές συνθήκες των χώρων, στους οποίους θα αναπτυχθούν τα πάρκα, ορισμένες από τις ανεμογεννήτριες V136-4.2 MW θα είναι εξοπλισμένες με  το Vestas Anti-Icing System, το οποίο ελαχιστοποιεί τον σχηματισμό πάγου στα πτερύγια για μεγιστοποίηση της παραγωγής ενέργειας σε συνθήκες ψύχους.

Όπως ανέφερε ο κος Μάριος Ζάνγκας, επικεφαλής της Vestas Greece, «η μόχλευση της ικανότητάς μας να αναπτύσσουμε λύσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες κάθε περιοχής και η ανταγωνιστικότητά μας στο νέο σύστημα δημοπρασιών αποτέλεσαν καθοριστικούς παράγοντες για την εξασφάλιση αυτής της παραγγελίας. Μαζί με τους τοπικούς μας εταίρους, ανοίγουμε νέους δρόμους για την αιολική ενέργεια στην Ελλάδα ενώ για πρώτη φορά χρησιμοποιούμε την τεχνογνωσία μας για τα ψυχρά κλίματα σε μια μεσογειακή χώρα όπως η Ελλάδα».

Εκτός από την προμήθεια και εγκατάσταση των ανεμογεννητριών, η σύμβαση περιλαμβάνει την συντήρησή τους για 20 χρόνια. Η παράδοση των ανεμογεννητριών αναμένεται για το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο του 2019, ενώ η λειτουργία τους για το τρίτο τρίμηνο του 2019. 

Η Vestas έχει διαχρονικά ισχυρή προστασία στην ελληνική αιολική αγορά ήδη από 1986. Από τότε έχει εγκαταστήσει περίπου 1,4 GW ανεμογεννητριών. Σύμφωνα με τα «αιολικά στατιστικά» του προηγούμενου έτους, το σύνολο της εγκατεστημένης ισχύος στη χώρα ανήλθε σε 2.690,5 MW με τη Vestas να  έχει προμηθεύσει το 50,6% του συνόλου. Για το Α’ εξάμηνο 2018, η Vestas είχε λάβει το 51,8% των νέων παραγγελιών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας ο πελάτης επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του.

 

Φίλιππος Παναγόπουλος-ypodomes.com

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές