Με επιτυχία η ετήσια εκδήλωση της ΕΛΕΤΑΕΝ και η απονομή των βραβείων ΑΙΟΛΟΣ

Με επιτυχία η ετήσια εκδήλωση της ΕΛΕΤΑΕΝ και η απονομή των βραβείων ΑΙΟΛΟΣ

Οι επιχειρηματίες, οι επαγγελματίες και ο επιστημονικός κόσμος της αιολικής ενέργειας συναντήθηκαν και φέτος στο πλαίσιο της ετήσιας εκδήλωσης της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ). Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 26 Ιανουαρίου 2019, στο χώρο του Politia Tennis Club. 330 προσκεκλημένοι διασκέδασαν και συζήτησαν σε εορταστική ατμόσφαιρα.

Παρευρέθηκαν πολλοί εκπρόσωποι άλλων συλλογικών φορέων, Ελληνικών και Ευρωπαϊκών (European Renewable Energy Federation EREF, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, ΕΣΗΑΠΕ, ΕΣΜΥΕ, ΕΒΙΚΕΝ). Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε ειδική μνεία στα μέλη της ΕΛΕΤΑΕΝ που πρόκειται επίσης να είναι υποψήφιοι σε κάποιες από τις φετινές εκλογές: ο κ. Κώστας Ευθυμίου, νομικός και μέλος της επιτροπής προγράμματος της ΝΔ για την ενέργεια, στη Β’ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Βασίλης Γιόκαρης με τις οικολογικές κινήσεις στις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Αρκαδία

Ο Πρόεδρος της ΕΛΕΤΑΕΝ κ. Παναγιώτης Λαδακάκος στην ομιλία του διαπίστωσε ότι το 2018 ήταν έτος σταθμός. Ήταν η χρονιά που έγιναν οι πρώτοι διαγωνισμοί και ξεκίνησαν να λειτουργούν τα πρώτα έργα χωρίς το καθεστώς Feed in Tariff. «Κλείνει ο κύκλος που ξεκινήσαμε πριν από 25 χρόνια, το 1994» δήλωσε χαρακτηριστικά. Ο κ. Λαδακάκος έθεσε ως προτεραιότητα για τη νέα χρονιά την προσπάθεια για ριζική απλοποίηση και επανασχεδιασμό τους καθεστώτος αδειοδότησης και κατέληξε: «Το όραμα της χώρας δεν πρέπει να είναι απλά «να πιάσει τους στόχους».

Δικό μας όραμα είναι να τοποθετηθούμε στην πρωτοπορία της Ευρώπης. Να καταστήσουμε την πατρίδα μας εξαγωγό πράσινης ενέργειας. Να αξιοποιήσουμε το πλούσιο φυσικό δυναμικό μας για να συμβάλουμε στη γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας στο ενεργειακό παιχνίδι της νοτιο-ανατολικής Μεσογείου. Με τις όποιες δυνάμεις μας θα προσπαθήσουμε να εξυπηρετήσουμε αυτό το όραμα».

Βραβεία ΑΙΟΛΟΣ 2019

Κατά τη διάρκεια της εορταστικής βραδιάς, απονεμήθηκαν τα βραβεία ΑΙΟΛΟΣ. Το βραβεία απονεμήθηκαν:

- Στον επιχειρηματία Πάρη Μουράτογλου του EREN Groupe για τη προσφορά του στην ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας και τη δέσμευσή του στην υλοποίηση σημαντικών επενδύσεων στη χώρα μας. Την απονομή είχε ήδη κάνει ο Πρόεδρος της ΕΛΕΤΑΕΝ στο Παρίσι.

- Στον Ομότιμο Καθηγητή και Ακαδημαϊκό Θεοδόσιο Τάσιο.

Ο Καθηγητής Τάσιος είναι μια πολύπλευρη προσωπικότητα που το εύρος των γνωστικών του ενδιαφερόντων και παρεμβάσεων ξεπερνά κατά πολύ τα όρια της επιστήμης του μηχανικού και εκτείνεται στην Ηθική και τη Φιλοσοφία. Με τον παρεμβατικό ορθό λόγο του απαντά συστηματικά στις λαϊκιστικές και τεχνοφοβικές κραυγές ενάντια στην αιολική ενέργεια. Την απονομή έκανε ο Γενικός Διευθυντής της ΕΛΕΤΑΕΝ κ. Π. Παπασταματίου. 

Στον Γιάννη Κούκη και την εταιρεία Ανυψωτική. Πρόκειται για το καλό παράδειγμα Ελληνικής εταιρείας που ξεκινώντας από την χώρα μας ανέπτυξε σημαντική εξωστρέφεια και πλέον δραστηριοποιείται σε πάνω από 25 χώρες στην μεταφοράς και ανέγερση ανεμογεννητριών. Την απονομή έκανε ο Σύμβουλος του Υπουργού κ. Δημήτρης Τσέκερης. 

Παρουσίες

Στην εκδήλωση της ΕΛΕΤΑΕΝ παρευρέθηκαν σχεδόν όλοι οι επιχειρηματίες του κλάδου. Ανάμεσα τους ο Γιώργος Περιστέρης της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ο Δημήτρης Κοπελούζος της ΕΛΙΚΑ, οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι στην Ελλάδα της Enel Green Power (Ιταλία), της Rokas Iberdrola (Ισπανία) και της EDF ΕΝ Hellas (Γαλλία) κ.λπ., oι εκπρόσωποι όλων σχεδόν των κατασκευαστών ανεμογεννητριών στην Ελλάδα Vestas, Siemens Gamesa, Enercon, GE Renewable Energy και Nordex, στελέχη από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το Υπουργείο Εξωτερικών, τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, τον ΑΔΜΗΕ, τον ΔΕΔΔΗΕ, τον ΔΑΠΕΕΠ, το ΚΑΠΕ, τη GiZ και τη ΔΕΗ

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές