Νέο Αεροδρόμιο Καστέλι: Το 2017 ξεκινούν τα έργα, το 2022 ο στόχος λειτουργίας

Νέο Αεροδρόμιο Καστέλι: Το 2017 ξεκινούν τα έργα, το 2022 ο στόχος λειτουργίας

Ο Γιάννης Καρνέσης Διευθυντής του Υπουργείου Υποδομών παρουσίασε χθες στο συνέδριο της a-energy για τη χρηματοδότηση έργων και επενδύσεων το σχέδιο ανάπτυξης του Νέου Αεροδρομίου στο Καστέλι Κρήτης. Ουσιαστικά χωροθετείται στο υπάρχον στρατιωτικό αεροδρόμιο που είχε κατασκευαστεί κατά τη διάρκεια του Β` παγκοσμίου πολέμου από τους Γερμανούς ενώ το συνολικό του εμβαδόν είναι 33.550 στρέμματα.

Ο αυτοκινητόδρομος που θα συνδέει το Αεροδρόμιο με τον ΒΟΑΚ θα έχει χαρακτηριστικά κλειστού αυτοκινητοδρόμου με 2 λωρίδες + ΛΕΑ ανά ρεύμα κυκλοφορίας.

Ουσιαστικά μιλάμε για έργο σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα. Το πόσο θα συμμετέχει το Δημόσιο είναι στοιχείο του διαγωνισμού και πριμοδοτεί αυτόν που θα καλύψει όλο ή μέρος του ποσού που προβλέπει ο διαγωνισμός για το Δημόσιο (μέγιστο 220εκ.ευρώ).


Το ποσοστό που θα κρατήσει το Δημόσιο θα κυμανθεί από 45-55% και είναι στοιχείο του διαγωνισμού ανάλογα με τις προσφορές. Η περίοδος υλοποίησης θα διαρκέσει 4-5 χρόνια.

Η συνολική διάρκεια της παραχώρησης είναι 35 χρόνια ενώ θα υπάρχει και χώρος 400 στρεμμάτων για ανάπτυξη εμπορικών δραστηριοτήτων. Στην χρηματοδότηση του έργου ισχύει ο κανόνας 2,5 προς 1 δηλαδή για κάθε 2,5 ευρώ που δανείζεσαι πρέπει να έχεις 1 ευρώ.

Ο παραχωρησιούχος θα μπορεί να δίνει μέρος της παραχώρησης σε άλλους π.χ για χώρο συντήρησης αεροσκαφών με υποπαραχώρηση. Στόχος η ενίσχυση της απασχόλησης και του τουρισμού που κάνει άλματα στην Κρήτη.

Στόχος είναι η άμεση διανομή σχεδίου σύμβασης παραχώρησης άμεσα ενώ ο διαγωνισμός δυναται να παραταθεί μία ακόμα φορά λόγω της σύνταξης των τευχών δημοπράτησης. Θα κατασκευαστεί με τη μέθοδο μελέτης-κατασκευής.


Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com
Ακολουθήστε τον Νίκο Καραγιάννη στο twitter

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές