Καλπάζει το Αεροδρόμιο Μακεδονία, αναδεικνύεται τουριστικά η Θεσσαλονίκη

Καλπάζει το Αεροδρόμιο Μακεδονία, αναδεικνύεται τουριστικά η Θεσσαλονίκη

Με ραγδαίους αυξητικούς ρυθμούς τρέχει το Αεροδρόμιο Μακεδόνια, στη Θεσσαλονίκη. Ο Αερολιμένας που πρόσφατα ιδιωτικοποιήθηκε, παραχωρούμενος στη Fraport Greece για 40 χρόνια, έχει εξαιρετική πορεία φέτος και σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η ΥΠΑ και που διαθέτει το ypodomes.com μόνο τον Μάιο που μας πέρασε κατέγραψε 515.177 επιβάτες.

Το νούμερο αυτό είναι ιδιαίτερα θετικά και αν προσθέσουμε και ταην αντίστοιχη επιβατική κίνηση τους πρώτους 4 μήνες τότε συνολικά μέσα στο πρώτο πεντάμηνο το Αεροδρόμιο Μακεδονία διακίνησε 2.134.231 επιβάτες, αριθμός που δίνει αύξηση 10% σε σχέση με το περυσινό πεντάμηνο που είχαν διακινηθεί 1.928.924 επιβάτες, δηλαδή 205.307 επιπλέον επιβάτες.

Οι αριθμοί άλλωστε είναι αδιάψευστοι μάρτυρες της κοσμοσυροής τουριστών που παρατηρείται στη Θεσσαλονίκη, με την Aegean και την Ryanair να είναι οι πρωταγωνιστές αυτής της αύξησης.

Σε αντιστοιχία με τα παραπάνω είναι και τα νούμερα των αφίξεων-αναχωρήσεων αεροσκαφών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΥΠΑ στο πρώτο τετράμηνο από το Αεροδρόμιο Μακεδονία πέρασαν 17.848 έναντι 12.690 πέρυσι μία αύξηση που αγγίζει περίπου το 9%.

Τα ενθαρρυντικά αυτά στοιχεία δημιουργούν μία μεγάλη δυναμική τόσο για τους κλασικούς τουριστικούς προορισμούς της Κεντρικής Μακεδονίας (Χαλκιδική και Βεργίνα) αλλά και για τη Θεσσαλονίκη ως μία νέα πόλη-προορισμό.

Αν η τάση αυτή εξακολουθήσει και υπάρξει και μία συνετή πολιτική από τους νέους ιδιοκτήτες του Αερολιμένα, τότε τα θετικά νέα για την πόλη θα είναι ακόμα περισσότερα καθώς η έλλειψη χρήματος και η "στάση" εμπορίου, θα μπορεί να μετριαστεί ή ακόμα και να αντιστραφεί από την έλευση τουριστικού χρήματος στην πόλη.

Σε αυτό αναμένεται να βοηθήσουν και τα έργα που ολοκληρώνονται για την επέκταση και αναβάθμιση του διαδρόμου 10-28 που θα επιτρέψει την προσέγγιση αεροσκαφών μεγάλων αποστάσεων, ανοίγοντας για πρώτη φορά την μεγάλη αγορά της Νότιο-Ανατολικής Ασίας αλλά και της Αμερικής που παραμένουν εκτός στόχου, αναφορικά με την δρομολόγηση απευθείας πτήσεων.

Επιπλέον η μεγάλη επέκταση του Αεροσταθμού που θα ξεκινήσει το 2018 και θα ολοκληρωθεί το 2020 θα δώσει μεγαλύτερες δυνατότητες ανάπτυξης στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης που με τη σειρά του θα γίνει μία πύλη τουριστικής έλξης για την πόλη του Θερμαϊκού και την ευρύτερη Κεντρική Μακεδονία.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com
Ακολουθήστε τον Νίκο Καραγιάννη στο twitter

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές