Aegean Airlines: Μεγαλώνει με 18 νέους προορισμούς, προετοιμάζει επένδυση 2,5δισ.ευρώ σε νέα αεροσκάφη

Aegean Airlines: Μεγαλώνει με 18 νέους προορισμούς, προετοιμάζει επένδυση 2,5δισ.ευρώ σε νέα αεροσκάφη

Σε ένα πραγματικό εθνικό αερομεταφορέα μετεξελίσσεται η Aegean Airlines. H διαπίστωση αυτή δεν έγκειται μόνο στο γεγονός ότι το δίκτυο της μεγαλώνει συνεχώς, αλλά στην γενική ομολογία ότι πηγαίνει χέρι-χέρι με την αύξηση της τουριστικής κίνησης της Αθήνας και της Ελλάδας. "Έχουμε αναλάβει το κύριο aβάρος ανάπτυξης της Αθήνας" είπε χαρακτηριστικά στην συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του νέου προγράμματος της εταιρείας για το 2018, ο Ευτύχιος Βασιλάκης, αντιπρόεδρος της Aegean.

Η κάλυψη σχεδόν όλων των Ευρωπαϊκών χωρών επιτρέπει στην Ελληνική εταιρεία να καυχιέται ότι τα κατάφερε και να προγραμματίζει τις κινήσεις της για την νέα χρονιά με την άνεση του επιτυχημένου. Τα σκουντουφλήματα της Ryanair κάνουν την παρουσία της Aegean στην Ελλάδα ακόμα πιο κυρίαρχη και με στόχους πολύ υψηλούς.

Το 2018 στο νέο πτητικό πρόγραμμα περιλαμβάνεται ένα δίκτυο 153 προορισμών, σε 44 συνολικά χώρες, με 16,6 εκ. διαθέσιμες θέσεις, 700,000 περισσότερες από το 2017. Η ενίσχυση του δικτύου της εταιρείας προσφέρει το 2018 αυξημένη προσβασιμότητα, μέσω και των νέων συνδέσεων, σε βασικές αγορές που αποτελούν κύριες πηγές τουρισμού για τη χώρα μας, όπως είναι η Γαλλία, η Ιταλία και η Γερμανία.

Πιο συγκεκριμένα, στο δίκτυο πτήσεων της AEGΕAN για το 2018 προστίθενται 18 νέα δρομολόγια που αντιστοιχούν σε 11 νέους προορισμούς από τη βάση της  Αθήνας (Τορίνο, Παλέρμο, Μπολόνια και Λαμέτζια Τέρμε στην Ιταλία, Μάλαγα στην Ισπανία, Βασιλεία στην Ελβετία, Ζάγκρεμπ και Ζαντάρ στην Κροατία, Βίλνιους στη Λιθουανία, Κλουζ Ναπόκα στη Ρουμανία και Σκόπια στην ΠΓΔΜ) και 7 νέα δρομολόγια από την Περιφέρεια (Κέρκυρα – Μόσχα, Σαντορίνη – Τελ Αβίβ, Μύκονος – Τελ Αβίβ, Μύκονος- Βηρυτός, Ρόδος – Λυών, Ρόδος – Βηρυτός,Ηράκλειο – Βηρυτός).

Συνεχίζοντας τη στρατηγική εστίασης στην ενίσχυση του κόμβου της Αθήνας, η οποία επιφέρει οφέλη τόσο για την ίδια την πόλη, όσο και για τις άλλες περιοχές και τα νησιά της χώρας, η AEGEAN το 2018 θα συνδέει την Ελληνική πρωτεύουσα με 81 προορισμούς εξωτερικού.

Παράλληλα, η AEGEAN προχώρησε ήδη σε αναβάθμιση των Lounges επιβατών σε Θεσσαλονίκη και Λάρνακα, ενώ μέχρι το τέλος του 2017 η εταιρεία αναβαθμίζει το Lounge επιβατών της στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Αρχές του 2018, θα ολοκληρωθεί το Νέο δεύτερο Lounge της Αθήνας για πτήσεις εκτός Schengen.

Σε ερώτηση του ypodomes.com για την στρατηγική ανάπτυξη της εταιρείας και στη Θεσσαλονίκη με βάση την επένδυση των 95εκατ.ευρώ που δρομολογεί η Fraport ο κ.Βασιλάκης ήταν σαφής " Η Θεσσαλονίκη ήταν το πρώτο αεροδρόμιο από το οποίο δραστηριοποιηθήκαμε στο εξωτερικό. Και είναι πολύ βαθιά μέσα στην καρδιά μας και την προσέχουμε και την αναπτύσσουμε σε κάποιο βαθμός κάθε χρόνο. Δεν μπορείς να κάνεις το ίδιο πράγμα που κάνεις από την Αθήνα, δεν είναι τα μεγέθη τα ίδια. Αλλά σίγουρα από τα περιφερειακά αεροδρόμια τόσο, αν θέλετε, οι μορφές της κίνησης, δηλαδή το γεγονός ότι έχει μικρότερη εποχικότητα από τα άλλα περιφερειακά αεροδρόμια, το γεγονός ότι έχει μεγαλύτερο πληθυσμό, το γεγονός ότι σιγά-σιγά δημιουργείται τουρισμός city breaks κλπ., είναι όλα πράγματα θετικά στα οποία προσπαθούμε να συνεισφέρουμε και εμείς όπως και άλλοι. Φέτος νομίζω ότι συνολικά πρέπει να είχαμε και 12 δρομολόγια εσωτερικού από τη Θεσσαλονίκη κάποια στιγμή, φυσικά πολλά από αυτά ήταν εποχικά, αλλά η προσπάθειά μας από εκεί είναι δεδομένη. Σίγουρη είναι για εμάς το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο δραστηριοποίησης. Ο κόμβος μας είναι η Αθήνα. Κόμβο δεύτερο έχουν πολύ λίγες εταιρίες στην Ευρώπη, η Lufthansa, η Air France KLM όταν ενώθηκε η Air France με την KLM". Πάντως χαρακτήρισε σημαντική την αναβάθμιση των Περιφερειακών Αεροδρομίων, τονίζοντας ότι θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα το θέμα των τελών για να παραμείνουν ανταγωνιστικά.

Σημαντική είδηση επίσης αποτελεί και το νέο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 2,5-3 δισ.ευρώ της Aegean Airlines με σκοπό την σταδιακή αντικατάσταση των αεροπλάνων της με νέας τεχνολογία αεροσκάφη. Όπως αποκάλυψε ο κ.Βασιλάκης αυτή την εποχή διεξάγονται συζητήσεις τόσο με την Airbus όσο και με την Boeing για να γίνει η τελική επιλογή της επένδυσης. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του αντιπροέδρου της Aegean 45-60 νέα αεροπλάνα θα έρθουν σταδιακά από το 2020 μέχρι το 2025.

Στόχος της εταιρείας είναι το 2023 να φτάσει να διαθέτει 70 αεροσκάφη, 170 προορισμούς και 14-15 εκατομμύρια επιβάτες. Αναφορικά με την επέκταση σε μακρινά δρομολόγια ο κ.Βασιλάκης ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός και όπως είπε προς το παρόν δεν εξετάζεται κάτι τέτοιο. Για το πτητικό πρόγραμμα του 2018 είπε "«Το 2018 θα αποτελέσει ακόμη μια χρονιά διεύρυνσης της διεθνούς παρουσίας μας αλλά και των επιλογών, που προσφέρουμε στους επιβάτες μας.
Διευρύνουμε το δίκτυό μας με 18 νέα δρομολόγια εξωτερικού, με 11 νέους προορισμούς από την Αθήνα, ενώ παράλληλα προσθέτουμε 7 νέα δρομολόγια από την Περιφέρεια. Είναι η πρώτη φορά που τόσες πόλεις από κύριες τουριστικές αγορές έχουν άμεση σύνδεση με την Αθήνα, που υποστηρίζει τόσο τα σύντομα city breaks, όσο και την προσβασιμότητα στα νησιά μας.

Παράλληλα, συνεχίζουμε με συνέπεια και συστηματικότητα να στηρίζουμε την προβολή της χώρας, των ροϊόντων μας και των παραγωγών μας για την ανάπτυξη του τουρισμού, αλλά και τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών. Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη αναβάθμιση της ταξιδιωτικής εμπειρίας των επιβατών μας αλλά και στα σημαντικά οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν μέσω των εμπορικών συνεργασιών των προγραμμάτων μας που συνεχώς εμπλουτίζουμε και εξελίσσουμε".

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com
Ακολουθήστε τον Νίκο Καραγιάννη στο twitter

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές