Με το καλημέρα νέα μεγάλη αύξηση επιβατών για το Αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος

Με το καλημέρα νέα μεγάλη αύξηση επιβατών για το Αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος

Με το καλημέρα του 2018 το Αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος δείχνει ότι κρατά τη δυναμική της συνεχούς αύξησης της επιβατικής του κίνησης. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΑΑ, ο Ιανουάριος κινήθηκε αρκετά καλά με γενική αύξηση 6,5% σε σχέση με το 2017. Συνολικά διακινήθηκαν 1,28εκατ.επιβάτες μέσα στο μήνα, όταν το αντίστοιχο διάστημα του 2017 ήταν 1,20εκατομμύρια.

Σε αυτό συνετέλεσε η μεγάλη αύξηση στην επιβατική κίνηση εξωτερικού έφτασε τους 868.685 επιβάτες από 775.908 και 12% ποσοστιαία αύξηση. Αντίθετα η κίνηση εσωτερικού συνεχίζει να παρουσιάζεται μειωμένη κατά 3,2%, μία τάση που καταγράφηκε σε αρκετούς μήνες και το 2017.

Συγκεκριμένα για τον Ιανουάριο είχε 416.965 επιβάτες, έναντι 430.901 το 2017. Εδώ, υπάρχει ενας προβληματισμός σχετικά με αυτό που όμως δικαιολογείται από τη μειωμένη προσφορά θέσεων στις πτήσεις εσωτερικού.

Το θετικό για το "Ελ.Βενιζέλος" είναι πως ούτως ή άλλως τα 2/3 της κίνησης του αφορούν την επιβάτες εξωτερικού οπότε η συνεχιζόμενη ισχυρή αύξηση με διψήφια μάλιστα ποσοστά κάθε μήνα προσφέρει στο Αεροδρόμιο σημαντική αύξηση της συνολικής του κίνησης. Αυτή η χρονιά άλλωστε είναι ο προπομπός για τις αναμενόμενες αποφάσεις σχετικά με την επέκταση του Διεθνούς Αεροδρομίου της Αθήνας.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com
Ακολουθήστε τον Νίκο Καραγιάννη στο twitter

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές