Ryanair: Από το Λονδίνο αντί για Θεσσαλονίκη κατέληξαν 740χλμ βορειότερα στη ..Ρουμανία

Ryanair: Από το Λονδίνο αντί για Θεσσαλονίκη κατέληξαν 740χλμ βορειότερα στη ..Ρουμανία

Ξεκίνησαν από το Λονδίνο για τη Θεσσαλονίκη και τελικά βρέθηκαν 740χλμ βορειότερα στην ...Τιμισοάρα της Ρουμανίας περίπου 184 επιβάτες σε πτήση της Ryanair (RYR858) εχθές Σάββατο.

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και της χιονόπτωσης στο Αεροδρόμιο Μακεδονία, ο πιλότος της Ryanair αποφάσισε να προσγειώσει σε άλλο αεροδρόμιο το αεροπλάνο και ανάμεσα σε περίπου 40 ανοιχτά αεροδρόμια που βρίσκονταν σε Ελληνικό έδαφος τελικά αποφάσισε να προσγειωθεί στη Ρουμανία που σημειωτέον δεν συνορεύει καν με τη χώρα μας.

Η συνέχεια ήταν ακόμα πιο περιπετειώδης για τους επιβάτες καθώς τους δόθηκε η επιλογή (εν μέσω σφοδρού χιονιά) να ταξιδέψουν με πούλμαν στην Ελλάδα σε μία διαδρομή που σε νορμάλ καιρικές συνθήκες απαιτεί σε επαγγελματικά αυτοκίνητα περισσότερες από 10 ώρες. Όπως αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών 88 επιβάτες επέλεξαν αυτή τη λύση, ακόμα 7 αποφάσισαν με δικά τους έξοδα να επιστρέψουν και 88 ηρωικοί επιβάτες πέρασαν ολόκληρο το βράδυ στο αεροδρόμιο.

Τελικά τη λύση την έδωσε το ίδιο το Υπουργείο που μίσθωσε αεροσκάφος της Aegean για να μεταφέρει τους ταλαιπωρημένους επιβάτες στο Αεροδρόμιο Μακεδονία. Το θέμα φαίνεται πως θα έχει και συνέχεια γιατί στην ανακοίνωση που εξεδώθη από το Υπ.ΥΠΟΜΕ αναφέρεται πως "Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, επικοινώνησε με επιβάτες που βρίσκονται στο αεροδρόμιο της Τιμισοάρα και έπειτα από προφορικές καταγγελίες επιβατών έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες για τη διερεύνηση του εν λόγω περιστατικού σε σχέση με τον αν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες που αφορούν τη μέριμνα που έπρεπε να είχε ληφθεί για τη φροντίδα των επιβατών".

Στην ίδια ανακοίνωση το Υπουργείο μιλά δείχνοντας με το δάχτυλο την Ryanair και την επιλογή της να προσγειωθεί στη Ρουμανία και χαρακτηριστικά αναφέρεται πως "είναι προφανές ότι η επιλογή της εταιρείας να δηλώσει το αεροδρόμιο της Τιμισοάρας χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τον προορισμό των επιβατών, αντί για ένα από τα δεκάδες αεροδρόμια της Ελλάδας και αρκετά σε μικρή απόσταση από την Θεσσαλονίκη, οφείλεται στην πολιτική προτεραιότητας χαμηλού κόστους της αεροπορικής εταιρείας".

Από την πλευρά της η Ryanair τηρεί σιγή ιχθύος και μέχρι και αυτή τη στιγμή δεν έχει εκδώσει κάποια ανακοίνωση που να δίνει εξηγήσεις για το περιστατικό. Πάντως επιβάτες καταγγελούν σε δημοσιεύματα ότι ουσιαστικά δεν υπήρξε κάποια βοήθεια της εταιρείας κατά τη διαμονή τους παρά μόνο η επιλογή της επιστροφής με τα πούλμαν ενώ δεν τους δόθηκε τίποτα (φαγητό, νερό) σε όλη τη διάρκεια της παραμονής τους.


ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Σε ανακοίνωση της Fraport Greece για τη λειτουργία του Αεροδρομίου Μακεδονία που άλλωστε διαχειρίζεται αναφέρονται τα παρακάτω:
Με αφορμή τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν τις τελευταίες 48 ώρες στη Βόρεια Ελλάδα, η Fraport Greece ενημερώνει ότι:

-Οι διάδρομοι προσγείωσης και απογείωσης στο Αεροδρόμιο Μακεδονία έχουν παραμείνει ανοικτοί καθ’ όλη τη διάρκεια της έντονης χιονόπτωσης.

Χάρη στην πλήρη αξιοποίηση διευρυμένου στόλου 9 αποχιονιστικών μηχανημάτων, αποπαγοποιητικού εξοπλισμού αλλά και της πρόσφατης άσκησης ετοιμότητας που έλαβε χώρα τον Νοέμβριο του 2018, οι διάδρομοι παρέμειναν και θα παραμείνουν ανοικτοί.

-Οι όποιες καθυστερήσεις, εκτροπές ή ακυρώσεις πτήσεων παρουσιάστηκαν, οφείλονται αποκλειστικά και μόνο σε χαμηλή νέφωση που επικρατεί στο αεροδρόμιο και ήταν αποτέλεσμα αποφάσεων των αεροπορικών εταιριών σύμφωνα με τις επιχειρησιακές τους διαδικασίες και ανάγκες.

-Παρουσιάζεται σταδιακή εξομάλυνση του πτητικού προγράμματος και αναμένεται πως τις επόμενες ώρες θα έχει αποκατασταθεί πλήρως.

Η Fraport Greece ευχαριστεί τους επιβάτες για την κατανόηση τους και τους καλεί πριν την επίσκεψή τους στο Αεροδρόμιο Μακεδονία, να ενημερώνονται για τον προγραμματισμό των πτήσεων είτε επικοινωνώντας με την αεροπορική τους εταιρία ή τον ταξιδιωτικό τους πράκτορα, είτε από την επίσημη ιστοσελίδα του Αεροδρομίου www.skg-airport.gr.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές