Στη Βουλή προς κύρωση η επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του Ελ.Βενιζέλος

Στη Βουλή προς κύρωση η επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του Ελ.Βενιζέλος

Στη Βουλή εισήχθη χθες η τροποποιημένη σύμβαση παραχώρησης του Αεροδρομίου Ελ.Βενιζέλος της Αθήνας. Σύμφωνα με αυτή επεκτείνεται κατά 20 επιπλέον έτη η διάρκεια της και νέα ημερομηνία λήξης θα είναι πλεόν η 11η Ιουνίου 2046. Η διαδικασία της κύρωσης της σύμβασης αναμένεται να ολοκληρωθεί ίσως και μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Η τροποποιημένη σύμβαση παραχώρησης υπεγράφη στις 24 Ιανουαρίου 2019 μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, του ΤΑΙΠΕΔ και της εταιρείας αεροδρομίου, δίνοντας τέλος στην "γκρίνια" που υπήρχε το τελευταίο διάστημα από την πλευρά των παραχωρησιούχων καθώς σύμφωνα με έναν από τους όρους για κάθε μέρα καθυστέρησης ενεργοποίησης της σύμβασης από την 1/1/2019 ο παραχωρησιούχος επιβαρυνόταν με 330.000 ευρώ.

Το τίμημα για την χρονική επέκταση της σύμβασης παραχώρησης εχει κλειδώσει από το περασμένο καλοκαίρισε 1δισ.115εκατ.ευρώ ενώ θα υπάρχουν πολλαπλά οφέλη για το δημόσιο. "Πλέον της καταβολής του τιμήματος για την παράταση της ΣΑΑ, η εταιρεία του αεροδρομίου συνεχίζει να καταβάλλει στο Ελληνικό Δημόσιο την ήδη προβλεπόμενη στην ΣΑΑ ετήσια αμοιβή για την χορήγηση δικαιωμάτων. Σημειώνεται ότι, πλέον του ανωτέρω τιμήματος και της ετήσιας αμοιβής, το Ελληνικό Δημόσιο προσδοκά από την παράταση της ΣΑΑ σωρευτικά σημαντικά φορολογικά, κοινωνικά και άλλα άμεσα ή έμμεσα οφέλη" αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές