Προς κύρωση σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η 20ετής επέκταση παραχώρησης του "Ελ.Βενιζέλος"

Προς κύρωση σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η 20ετής επέκταση παραχώρησης του  "Ελ.Βενιζέλος"

Πέρασε από την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την «Κύρωση της από 24 Ιανουαρίου 2019 Σύμβασης Παράτασης της “Σύμβασης Ανάπτυξης Αεροδρομίου», που υπογράφηκε στις 31 Ιουλίου 1995 με επόμενο βήμα την κύρωση από την Ολομέλεια, βάσει του ν. 2338/1995 (Α΄202)», που αφορά την περίφημη παράταση κατά 20 χρόνια της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αεροδρομίου της Αθήνας "Ελευθέριος Βενιζέλος" έως τις 11 Ιουνίου του 2046, έναντι τιμήματος 1,15 δισ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ, ποσό με ΦΠΑ 1,38δισ.ευρώ).

Ο παραχωρησιούχος θα καλεστεί να δώσει το ανωτέρω ποσό εφάπαξ στο ΤΑΙΠΕΔ που θα αποτελέσει τη δεύτερη μεγαλύτερη συναλλαγή μετά από εκείνη της Fraport Greece για τα 14 Περιφερειακά Αεροδρόμια. Mε την ολοκλήρωση της διαδικασίας επέκτασης της σύμβασης ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την ανακοίνωση του πλάνου της σημαντικής επένδυσης για την μεγάλη επέκταση του Αεροδρομίου της Αθήνας, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα μετά τη σημερινή κύρωση της σύμβασης.

ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ
Την ίδια ώρα ακόμα μία αύξηση καταγράφηκε τον Ιανουάριο στην επιβατική κίνηση του Ελ.Βενιζέλος. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το ΔΑΑ θετική πορεία κατέγραψε ο πρώτος μήνας του έτους σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 8,5% και φθάνοντας το 1,39 εκατ.επιβάτες. Τόσο οι επιβάτες εσωτερικού, όσο και οι διεθνείς επιβάτες, παρουσίασαν δυναμική άνοδο κατά 7,9% και 8,7% αντίστοιχα. Πιο συγκεκριμένα οι επιβάτες εσωτερικού έφτασαν τους 449.758 ενώ οι εξωτερικού 943.334.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

 

 

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές