Αύριο η προθεσμία υποβολής προσφορών για την αεροπορική της Thomas Cook

Αύριο η προθεσμία υποβολής προσφορών για την αεροπορική της Thomas Cook

Αύριο, Τρίτη 7 Μαΐου, λήγει η προθεσμία υποβολής προσφορών από τους ενδιαφερόμενους για την εξαγορά της αεροπορικής εταιρείας που κατέχει η Thomas Cook. Η σχετική διαγωνιστική διαδικασία είχε ξεκινήσει από τον Φεβρουάριο και φυσικά, δεδομένου του μεγέθους της εταιρείας, το ενδιαφέρον που καταγράφηκε είναι μεγάλο.

Ανάμεσα στους μνηστήρες που διεκδικούν τη γνωστή αεροπορική συγκαταλέγονται οι: Lufthansa Group, η Όμιλος Fosun, η επενδυτική Indigo Partners (με μετοχές στη WizzAir), η IAG, μητρική εταιρεία της British Airways και η EasyJet.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Thomas Cook για το πωλητήριο, στόχος της εταιρείας είναι η επίτευξη μεγαλύτερης οικονομικής ευελιξίας για περαιτέρω επενδύσεις στα ξενοδοχεία της καθώς και η ψηφιοποίηση των καναλιών πωλήσεών της.

Η ανακοίνωση αυτή ακολούθησε την επιδείνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2018 με διεύρυνση των ζημιών (από 14 εκατ. σε 60 εκατ. λίρες) με τα έσοδα να παρεμένουν σχεδόν αμετάβλητα, αυξανόμενα μόλις κατά 1% στα 1,66 δισ. λίρες.

 

 

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές