Λιμάνι Πειραιά: Ξεκίνησε η απόβαση Κινέζων τουριστών κρουαζιέρας

Λιμάνι Πειραιά: Ξεκίνησε η απόβαση Κινέζων τουριστών κρουαζιέρας

Το πρώτο στα χρονικά γκρουπ κινέζων τουριστών που θα κάνει οργανωμένα κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στον Πειραιά. Πρόκειται για στοχευμένη κίνηση και όχι συγκυριακή όπως γινόταν έως τώρα. Η συγκεκριμένη ομάδα Κινέζων τουριστών ήρθε για να κάνει κρουαζιέρα.

Από τον Πειραιά εκεί θα επιβιβαστούν σήμερα το πρωί στο κρουαζιερόπλοιο «Celestyal Olympia» της Celestyal Cruises. Πρόκειται για μία προσπάθεια προσέλκυσης των Κινέζων στην Ελλάδα για θαλάσσιο τουρισμό. Για τον λόγο αυτό στις 10.00 σήμερα το πρωί προγραμματίστηκε εκδήλωση υποδοχής της πρώτης ομάδας κινέζων στο πλαίσιο της οποίας η Διοίκηση του ΟΛΠ και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Capt. Fu Chengqiu, θα απονείμουν τιμητική πλακέτα στην Celestyal Cruises για τη συνολική συμβολή της στην ανάπτυξη του home porting στο λιμάνι του Πειραιά.

Η Celestyal προετοιμάστηκε κατάλληλα αφού έχει προσλάβει ως μέλη πληρώματος και Κινέζους, έχει ειδικούς ξεναγούς ενώ έχει φροντίσει και τα μενού ώστε να υπάρχουν οι κατάλληλες γεύσεις για τους Κινέζους τουρίστες ώστε να μην «πέσουν απότομα στις καινούργιες γεύσεις της μεσογειακής κουζίνας».

Από το λιμάνι του Πειραιά το πλοίο προσεγγίζει την κοσμοπολίτικη Μύκονο για αρχή και ακολουθούν το ιστορικό Κουσάντασι, η όμορφη Πάτμος, το Ηράκλειο της Κρήτης και τέλος η μοναδική Σαντορίνη.

Ο Captain Χu Lirong, Πρόεδρος China COSCO στην τελευταία του επίσκεψη στην Ελλάδα είχε δηλώσει για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας:

«Σημειώνεται μεγάλη ανάπτυξη στη Άπω Ανατολή και ιδιαίτερα στην Κίνα, επειδή υπάρχει τεράστια ζήτηση από τους κινέζους για τουρισμό στο εξωτερικό μετά από το άνοιγμα και τις μεταρρυθμίσεις της Κίνας που έφερε την οικονομική ευημερία. Και ο τουρισμός με κρουαζιερόπλοια έχει γίνει νέα μόδα στην Κίνα. Ίδια μόδα έχει γίνει και ο τουρισμός στην Ελλάδα μετά από τις καλύψεις των ειδήσεων για την στρατηγική συνεργασία της COSCO SHIPPING με τον ΟΛΠ. Οι Κινέζοι γνωρίζουν τώρα όλο και περισσότερο την Ελλάδα και η Ελλάδα έχει γίνει ο πόλος έλξης χιλιάδων Κινέζων τουριστών».

Η στόχευση της Celestyal Cruises στην κινεζική αγορά θα έχει την έμμεση βοήθεια και της υπό την Cosco διοίκησης του ΟΛΠ.

Η Celestyal Cruises είναι η μόνη εταιρεία κρουαζιέρας η οποία εδρεύει στην Ελλάδα και δραστηριοποιείται με επιτυχία στα ελληνικά νησιά και την Κούβα. Διαχειρίζεται πέντε μεσαίου μεγέθους κρουαζιερόπλοια. Το Olympia και Nefeli δρομολογούνται στο Αιγαίο το Crystal κάνει κρουαζιέρες στην Κούβα ενώ τα άλλα δύο κρουαζιερόπλοια, Spirit και Majesty είναι ναυλωμένα έως το τέλος του 2017 στην Thomson που είναι ο μεγαλύτερος τουριστικός οργανισμός της Αγγλίας με 50 χρόνια εμπειρίας και διαθέτει τις δικές του κρουαζιέρες, σχεδιασμένες και προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις των επιβατών του.

Η δυναμική των Κινέζων
Η όλο και δυναμικότερη στροφή Κινέζων τουριστών προς την κρουαζιέρα ανοίγει μια νέα αγορά και για την Ελλάδα.

«Η Ελλάδα πρέπει να ξεπεράσει την κρίση που μαστίζει την κρουαζιέρα. Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι τουλάχιστον το 2017 θα κλείσει με μεγάλες απώλειες για τα περισσότερα λιμάνια και το 2018 προβλέπεται πάρα πολύ ασταθές στις προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων. Μην ξεχνάμε, εξάλλου, τον χρυσό κανόνα της κρουαζιέρας όπου: Κρουαζιέρα = Ψυχολογία = Κρουαζιέρα» επισημαίνει στο newmoney.gr ο Ιωάννης Μπρας, πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου και νυν διευθύνων της Five Senses Consulting & Development:

«Ο Capt. Χu Lirong της Cosco δήλωσε ότι «η διακίνηση επιβατών κρουαζιέρας του λιμανιού τώρα στο λιμάνι του Πειραιά είναι περίπου 1 εκατ. τον χρόνο, ενώ ο βραχυπρόθεσμος σκοπός μας είναι να την αυξήσουμε μέχρι 1.5 εκατ. και μακροπρόθεσμος στα 3 εκατ.επιβάτες».

Πηγή:newmonewy.gr

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές