Εμφανής πτώση για την κρουαζιέρα στην Ελλάδα το 2017

Εμφανής πτώση για την κρουαζιέρα στην Ελλάδα το 2017

Το 2017 δεν αποδείχθηκε ιδιαίτερα καλή χρονιά σε επίπεδο κρουαζιέρας για τα Ελληνικά λιμάνια. Πιο συγκεκριμένα, η Ένωση Λιμένων Ελλάδος, κατέγραψε για το περασμένο έτος πτώση της τάξης του 20,5% στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων (από 4.307 το 2016 σε 3.415 το 2017) και περίπου 11% στις επισκέψεις επιβατών κρουαζιέρας (από 5.204.231 το 2016 σε 4.625.363 το 2017).

Πηγή των στοιχείων αποτελούν τα μέλη της ΕΛΙΜΕ ( Οργανισμοί Λιμένων Α.Ε.), τα μέλη–παρατηρητές (Λιμενικά Ταμεία) και τα κατά τόπους Λιμεναρχεία της χώρας. Στην σχετική ανακοίνωση της ΕΛΙΜΕ σημειώνεται ότι η εικόνα των στοιχείων του 2017 επαληθεύει τις προβλέψεις των στελεχών της αγοράς κρουαζιέρας για πτώση τόσο στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων όσο και στις επισκέψεις επιβατών κρουαζιέρας στους Ελληνικούς προορισμούς, που επρόκειτο να επηρεασθούν κυρίως από την αστάθεια και αβεβαιότητα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και τα λιμάνια των χωρών αυτών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η πρώτη δεκάδα των προορισμών παραμένει η ίδια όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια, με σταθερά πρώτο σε αφίξεις κρουαζιερόπλοιων και επιβατών το λιμάνι του Πειραιά και μόνη αξιοσημείωτη αλλαγή στη δεύτερη θέση για το λιμάνι της Μυκόνου που εκτόπισε, για πρώτη φορά, τη Σαντορίνη στην 4η θέση.

Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία ανά λιμένα στο παρακάτω αρχείο.

 

Ypodomes.com (με στοιχεία από την ΕΛΙΜΕ)

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές