Ξεκινούν οι διαδικασίες υλοποίησης για Μαρίνα στη Νέα Μάκρη μέσω ΣΔΙΤ

Ξεκινούν οι διαδικασίες υλοποίησης για Μαρίνα στη Νέα Μάκρη μέσω ΣΔΙΤ

Ολοένα και σε νέους τομείς εισέρχονται τα έργα ΣΔΙΤ. Μετά τα σχολεία, τους πυροσβεστικούς σταθμούς, τα εργοστάσια απορριμμάτων, τις συγκοινωνίες, οδικούς άξονες και φράγματα, τώρα επιχειρείται να διερευνηθεί η δυνατότητα ανάπτυξης Μαρίνας στην Νέα Μάκρη, στην Αττική, έναν από τους πλέον δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών, διεξάγεται διαγωνισμός για την πρόσληψη Τεχνικού Συμβούλου ο οποίος θα βοηθήσει την Διεύθυνηση Λιμενικών Υποδομών του Υπ.ΥΠΟΜΕ για τη σύνταξη Master Plaν και την διαδισία αδειοδότησης για το έργο αλλά και την συμμετοχή σε όλη τη διαγωνιστική διαδικασία, μέχρι και την ανάθεση της σύμβασης ΣΔΙΤ. Οι εταιρείες που διαγωνίζονται για τη θέση είναι οι: Ρόγκαν και Συνεργάτες, Marnet, Τρίτων Σύμβουλοι Μηχανικοί και Διακογεωργίου Γεώργιος.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση η Νέα Μάκρη "συγκεντρώνει πολλούς λόγους για τη δημιουργία ενός σύγχρονου τουριστικού λιμένα στο βορειοανατολικό παράκτιο μέτωπο της Αττικής. Ένας από τους λόγους αυτούς είναι η "παντελής απουσία σύγχρονης και κυρίως νόμιμης μαρίνας στο εγγύς παράκτιο μέτωπο, σε αντίθεση με το νότιο μέτωπο της Αθηναϊκής Ριβιέρας (Ζέα, Φλοίσβος, Άλιμος, Γλυφάδα, Βουλιαγμένη, κ.λ.π.)”.

Το πόσο μεγάλη θα είναι, σε ποια περιοχή θα δημιουργηθεί και με τι άλλο μπορεί να συνοδεύεται (εμπορικα καταστήματα, εστίαση, ψυχαγωγία κλπ) αυτά θα διευκρινιστούν από τις μελέτες που θα εκπονηθούν το επόμενο διάστημα.

Είναι πάντως η πρώτη προσπάθεια που γίνεται για μία μαρίνα αντίστοιχη με αυτή που υπάρχει στη νότια ακτογραμμή της Αττικής (Ζέα, Φλοίσβος, Γλυφάδα, Βουλιαγμένη) και το προσόν της είναι η εγγύτητα με πολλά νησιά των Κυκλάδων, με το Αεροδρόμιο της Αθήνας και θα μπορούσε δυνητικά να αποτελέσει ένα σημαντικό επενδυτικό προορισμό και νέες θέσεις εργασίας στην ολοένα και αυξανόμενη τουριστική κίνηση της Αττικής.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές