Τεχνικός Σύμβουλος ανέλαβε την ωρίμανση του έργου ΣΔΙΤ δημιουργίας Μαρίνας στη Νέα Μάκρη

Τεχνικός Σύμβουλος ανέλαβε την ωρίμανση του έργου ΣΔΙΤ δημιουργίας Μαρίνας στη Νέα Μάκρη

Στην ανάθεση υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου προχώρησε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την ωρίμανση του νεου έργου για τη δημιουργία Μαρίνας στη Νέα Μάκρη Αττικής με ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα). Μέσα από  τη διαγωνιστική διαδικασία τελικά ανάδοχος αναδείχθηκε η εταιρεία ΜΑΡΝΕΤ με ποσοστό έκπτωσης 9,72% και ποσό 130.000 ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ. 

Όπως περιγράφεται από τον τίτλο ο Τεχνικός Σύμβουλος θα χρησιμοποιηθεί για την υποβοήθηση της Διεύθυνσης Λιμενικών Υποδομών στην σύνταξη MASTER PLAN και εκκίνησης των διαδικασιών αδειοδότησης και υπαγωγής στις διατάξεις του Ν.3389/2005 «Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα» έως και την ανάθεση της σύμβασης σύμπραξης (ΣΔΙΤ) για το έργο με τίτλο «Κατασκευή λιμένα σκαφών αναψυχής στη Νέα Μάκρη Αττικής».

Η πρόθεση του Υπ.ΥΠΟΜΕ για αυτή τη νέα Μαρίνα στη Νέα Μάκρη είναι διότι όπως αναφέρεται  η Νέα Μάκρη συγκεντρώνει πολλούς λόγους για τη δημιουργία ενός σύγχρονου τουριστικού λιμένα στο βορειοανατολικό παράκτιο μέτωπο της Αττικής. Ένας από τους λόγους αυτούς είναι η "παντελής απουσία σύγχρονης και κυρίως νόμιμης μαρίνας στο εγγύς παράκτιο μέτωπο, σε αντίθεση με το νότιο μέτωπο της Αθηναϊκής Ριβιέρας (Ζέα, Φλοίσβος, Άλιμος, Γλυφάδα, Βουλιαγμένη, κ.λ.π.)”.

Το πόσο μεγάλη θα είναι, σε ποια περιοχή θα δημιουργηθεί και με τι άλλο μπορεί να συνοδεύεται (εμπορικα καταστήματα, εστίαση, ψυχαγωγία κλπ) αυτά θα διευκρινιστούν από τις μελέτες που θα εκπονηθούν το επόμενο διάστημα.

Είναι πάντως η πρώτη προσπάθεια που γίνεται για μία μαρίνα αντίστοιχη με αυτή που υπάρχει στη νότια ακτογραμμή της Αττικής (Ζέα, Φλοίσβος, Γλυφάδα, Βουλιαγμένη) και το προσόν της είναι η εγγύτητα με πολλά νησιά των Κυκλάδων, με το Αεροδρόμιο της Αθήνας και θα μπορούσε δυνητικά να αποτελέσει ένα σημαντικό επενδυτικό προορισμό και νέες θέσεις εργασίας στην ολοένα και αυξανόμενη τουριστική κίνηση της Αττικής.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές