Καλπάζει το Λιμάνι του Πειραιά, αύξηση 24,4% στα containers ανακοίνωσε η COSCO το πρώτο τρίμηνο

Καλπάζει το Λιμάνι του Πειραιά, αύξηση 24,4% στα containers ανακοίνωσε η COSCO το πρώτο τρίμηνο

Εντυπωσιακή αύξηση στην διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων κατά 24,4% κατέγραψε η COSCO στον Πειραιά στο πρώτο τρίμηνο του 2019. Μέσω της Piraeus Container Terminal S.A. που δραστηριοποιείται στο λιμάνι του Πειραιά (ΟΛΠ) ανακοινώθηκε ότι τα containers που διακινήθηκαν έφτασαν τα 1.246.007 TEU όταν στο αντίστοιχο διάστημα του 2018 ήταν 1,001,438 TEU.

Αυτή η μεγάλη αύξηση αντανακλά τη δυναμική του λιμανιού που φέτος συνολικά και στους 3 προβλήτες αναμένεται να φτάσει τα 5,5εκατ.εμπορευματοκιβώτια, γεγονός που θα την κατατάξει ως το πρώτο λιμάνι της Μεσογείου και πέμπτο μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το τελευταίο διάστημα άρχισε να γίνεται γνωστός ο σχεδιασμός της Κινεζικής εταιρείας για την κατασκευή ενός νέου τέταρτου προβλήτα που θα ικανοποιήσει τις μελλοντικές ανάγκες διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων.

ΑΥΞΗΣΗ ΕΣΟΔΩΝ, ΜΕΙΩΣΗ ΚΕΡΔΩΝ
Σε επίπεδο ομίλου το πρώτο τρίμηνο του 2019 υπήρξε εντυπωσιακό καθώς τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 4,1% στα 247,7εκατ.δολάρια εμφανίζοντας όμως παράλληλα πτώση στα κέρδη από τα 73.9εκατ.δολάρια στα 70,1εκατ. Σε παγκόσμιο επίπεδο, στο ίδιο χρονικό όριο, διακινήθηκαν 28,73 εκατομμύρια εμπορευματοκιβώτια αυξανόμενα κατά 5,6%.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

 

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές