Σπίρτζης: Ζητείται χώρος για Νέο Αμαξοστάσιο της ΟΣΥ για να μεταστεγαστεί από το Ελληνικό

Σπίρτζης: Ζητείται χώρος για Νέο Αμαξοστάσιο της ΟΣΥ για να μεταστεγαστεί από το Ελληνικό

Αναζητείται Νέο Αμαξοστάστιο για να μεταστεγαστεί από το Ελληνικό η ΟΣΥ. Αυτή η είδηση βγήκε σήμερα από τη Βουλή των Ελλήνων κατόπιν ερώτησης του Βουλευτή της ΔΗΣΥ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου για το πότε θα γίνει αυτό καθώς όπως ανέφερε o βουλευτής Αρκαδίας, σύμφωνα με την σύμβαση θα έπρεπε να γίνει αυτό μέσα σε 10 μήνες και τώρα μέτά από 14-15 μήνες δεν έχει γίνει τίποτα. Να σημειώσουμε ότι η Lamda ως επενδύτρια του χώρου ζήτησε τον Ιανουάριο του 2016 την μετεγκατάσταση αυτού του Αμαξοστασίου.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης στην απάντηση του τόνισε ότι αυτό θα γίνει μέχρι τον Ιούνιο του 2018 ενώ το οικόπεδο θα παραδοθεί τρεις μέρες πριν την μεταβίβαση των μετοχών. Για να μην υπάρξει καθυστέρηση θα γίνει μετεγκατάσταση στα άλλα αμαξοστάσια που διαθέτει η ΟΣΥ.

Όπως σημείωσε ο κ.Σπίρτζης έγινε μελέτη για τις επιπτώσεις από την μετεγκατάσταση αυτή και σύμφωνα με τα αποτελέσματα της θα έχουμε αύξηση νεκρών ημερήσιων οχηματοχιλιομέτρων (2.797χλμ), θα έχουμε επιπτώσεις στο λειτουργικό κόστος κατά 2,5εκατ.ευρώ, στην κατανάλωση καυσίμων ενώ το κόστος για ένα νέο Αμαξοστάσιο εκτιμάται ότι θα κοστίσει 35εκατ.ευρώ.

Όπως αναφέρθηκε, τo Αμαξοστάσιο του Ελληνικού είναι το μεγαλύτερο από όσα διαθέτει η ΟΣΥ καθώς έχει έκταση 80.000τμ και φιλοξενει 370 λεωφορεια. Ο υπουργός σημείωσε ότι το κόστος για την δημιουργία νέου αμαξοστασίου ανέρχεται σε 15εκατ.ευρώ. "Ψάχνουμε να βρούμε κάποιες λύσεις για να γίνει ένα νέο αμαξοστάσιο στην περιοχή και να μην επωμιστούν οι αστικές συγκοινωνίες όλο αυτό το κόστος" είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Υποδομών.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com
Ακολουθήστε τον Νίκο Καραγιάννη στο twitter

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές