Με μετεπιβίβαση από σήμερα το Μετρό προς Αεροδρόμιο, τι αλλάζει

Με μετεπιβίβαση από σήμερα το Μετρό προς Αεροδρόμιο, τι αλλάζει

Αλλάζει ο τρόπος με τον οποίον, όσοι προτιμούν το Μετρό, θα φτάνουν στο Αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος. Μετά από απόφαση της ΣΤΑΣΥ, το δρομολόγιο της Γραμμής 3 Αγία Μαρίνα-Αεροδρόμιο δεν θα ισχύει από σήμερα, 1η Νοεμβρίου, αλλά θα "σπάει" στα δύο.

Πιο συγκεκριμένα, όλα τα δρομολόγια θα τερματίζουν στον σταθμό της Δουκίσσης Πλακεντίας και από εκεί θα επιβιβάζονται στον «ειδικό» αεροδρομιακό συρμό για να φτάσουν στο «Ελ. Βενιζέλος». Η συχνότητα των δρομολογίων από και προς το Αεροδρόμιο, παραμένει η ίδια, δηλαδή ανά 30 λεπτά.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΣΤΑΣΥ αναφέρει: «Σας γνωρίζουμε ότι από την Πέμπτη, 1η Νοεμβρίου 2018 οι συρμοί του Μετρό με κατεύθυνση το αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος" θα ξεκινούν (κάθε 00:25 και 00:55 της ώρας) αποκλειστικά και μόνον από το σταθμό "Δουκ. Πλακεντίας".

Ομοίως οι συρμοί που θα εκκινούν από το αεροδρόμιο (κάθε 00:00 και 00:30 της ώρας), θα τερματίζουν τη διαδρομή τους στο σταθμό "Δουκ. Πλακεντίας"».

Ως εκ τούτου οι επιβάτες με κατεύθυνση το αεροδρόμιο θα πρέπει να κατευθύνονται στο σταθμό "Δουκ. Πλακεντίας", όπου και θα μετεπιβιβάζονται στους αεροδρομιακούς συρμούς Μετρό.

Παράλληλα οι επιβάτες του Μετρό που προέρχονται από το αεροδρόμιο ή από κάποιο ενδιάμεσο σταθμό της γραμμής του προαστιακού, θα μετεπιβιβάζονται το σταθμό "Δουκ. Πλακεντίας" σε άλλον συρμό του Μετρό για τη μετάβασή τους στο υπόλοιπο δίκτυο της ΣΤΑΣΥ».

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές