'Ερχεται ηλεκτρονικό εισιτήριο, νέα τηλεματική και ψηφιακές υπηρεσίες στον ΟΑΣΘ

'Ερχεται ηλεκτρονικό εισιτήριο, νέα τηλεματική και ψηφιακές υπηρεσίες στον ΟΑΣΘ

Ψηφιακό μετασχηματισμό υπόσχεται ο ΟΑΣΘ καθώς σύμφωνα με χθεσινό δελτίου τύπου, προωθείται σχετικό έργο, από κοινού με το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και αναρτήθηκε σε δημόσια διαβούλευση. Σκοπός είναι η εισαγωγή ψηφιακών υπηρεσιών στο επιβατικό κοινό, που θα αναβαθμίσει και θα διευκολύνει τις μετακινήσεις των επιβατών.

Η ολοκλήρωση του έργου έχει ανατεθεί στην Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε., η οποία είναι δημόσια επιχείρηση εποπτευόμενη από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. Η ολοκλήρωση του έργου μέσα από ένα ενιαίο ψηφιακό περιβάλλον, θα περιλαμβάνει:
1. Ολοκληρωμένη εικόνα της οργάνωσης και της καθημερινής
λειτουργίας του του Οργανισμού.
2. Ένα σύγχρονο σύστημα τηλεματικής με το οποίο οι επιβάτες θα ενημερώνονται για τα δρομολόγια σε πραγματικό χρόνο από
πολλαπλά κανάλια πληροφόρησης, όπως Internet, mobile applications, έξυπνες στάσεις κλπ.
3. Εφαρμογή ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Η αγορά ηλεκτρονικών
εισιτηρίων θα είναι δυνατή μέσω πολλαπλών καναλιών πώλησης
(αυτόματοι πωλητές εξωτερικού χώρου και εντός οχήματος, Internet, mobile applications, εκδοτήρια εισιτηρίων κ.λ.π.).

Η ανακοίνωση καταλήγοντας αναφέρει πως σταθερός στόχος της Διοίκησης του ΟΑΣΘ είναι να παραδώσει στον ΑΣΥΘ ένα σύγχρονο Οργανισμό, με ευρωπαϊκές προδιαγραφές, απαλλαγμένο από τις δυσλειτουργίες και τις αμαρτίες του παρελθόντος.

Την ίδια στιγμή ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο βουλευτής Α`Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Θεσσαλονικείς στις μετακινήσεις και την κατάσταση που επικρατεί στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει "παράγινε το κακό με τον ΟΑΣΘ. Ενημερώνοντας για την ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, τόνισε: «Τα προβλήματα είναι ήδη πολλά και οξύνονται με αμείωτη ένταση. Οι βλάβες των οχημάτων, η ακινητοποίηση τους και η παρεμπόδιση της κυκλοφορίας είναι πια συνηθισμένο φαινόμενο. Ειδικά για τους φοιτητές, τα λιγοστά δρομολόγια σε συνδυασμό με τις καθυστερήσεις εμποδίζουν την ομαλή εκπαιδευτική τους δραστηριότητα». Όπως είπε, ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να πει σε ποιες ενέργειες θα προβεί για να βελτιωθούν οι υπηρεσίες που παρέχει ο Οργανισμός και να ενημερώσει για τον σχεδιασμό. Άλλωστε, ένα χρόνο μετά την τοποθέτηση νέας διοίκησης στον ΟΑΣΘ ακούμε τα ίδια επιχειρήματα και τους ίδιους αριθμούς. Σε ό,τι αφορά, όμως, «την εξυπηρέτηση του κοινού, πηγαίνουμε, κάθε μέρα, από το κακό, στο χειρότερο. Στον ΟΑΣΘ ισχύει το κάθε πέρσι και καλύτερα, κάθε φέτος και χειρότερα».

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές