Θεσσαλονίκη: Στροφή του ΟΑΣΘ στην ηλεκτροκίνηση ζητά η αυτοδιοικητική κίνηση «Οικολογία - Αλληλεγγύη»

Θεσσαλονίκη: Στροφή του ΟΑΣΘ στην ηλεκτροκίνηση ζητά η αυτοδιοικητική κίνηση «Οικολογία - Αλληλεγγύη»

Να περάσουν οι αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης στην ηλεκτροκίνηση, αλλά με ηλεκτροδότηση από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ζητά η αυτοδιοικητική κίνηση «Οικολογία - Αλληλεγγύη», προτείνοντας και τη δημιουργία συμπληρωματικού δικτύου μεταφορών μέσω δημοτικών ηλεκτροκίνητων οχημάτων, που θα αναπτυχθεί από τους επιμέρους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος.

«Εκτός από την προβληματική ακόμη συχνότητα των δρομολογίων του ΟΑΣΘ, υπάρχει πρόβλημα ατμοσφαιρικής ρύπανσης από τα παλιάς τεχνολογίας λεωφορεία της εταιρείας» δηλώνει, σε σχετική ανακοίνωση της αυτοδιοικητικής κίνησης, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Η «Οικολογία - Αλληλεγγύη» προτείνει επίσης τη δημιουργία πλουραλιστικού συστήματος κυκλοφορίας για τη Θεσσαλονίκη, το οποίο και θα μειώσει τις μετακινήσεις με τη χρήση των ΙΧ. Ένα σύστημα που θα περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός δικτύου τραμ συμπληρωματικού στο μετρό, ώστε να εξυπηρετούνται περισσότερες περιοχές της πόλης, με μικρά ευέλικτα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία, με θαλάσσια συγκοινωνία σε όλο τον Θερμαϊκό, με ανάπτυξη προαστιακού σιδηροδρόμου σε όλη την Κ. Μακεδονία, με πλήρες δίκτυο ποδηλατοδρόμων και πεζόδρομους.

 

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές