Μετρό Αθήνας: Έκλεισαν οι πύλες στα ΚΑΤΩ ΠΑΤΗΣΙΑ, αυξήθηκαν οι επικυρώσεις

Μετρό Αθήνας: Έκλεισαν οι πύλες στα ΚΑΤΩ ΠΑΤΗΣΙΑ, αυξήθηκαν οι επικυρώσεις

Συνεχίζουν να κλείνουν οι πύλες σε σταθμούς της Γραμμής 1. Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι έκλεισαν οι πύλες στον σταθμό «Κάτω Πατήσια» και πλέον με ανοικτές πύλες απομένει μόνο ο σταθμός «Βικτώρια».

Όπως συμβαίνει σε κάθε σταθμό που κλείνουν οι πύλες, έτσι και στα «Κάτω Πατήσια», αυξήθηκαν σημαντικά οι επικυρώσεις από την ημέρα που λειτούργησαν. Για παράδειγμα, τη Δευτέρα 4 Μαρτίου και με κλειστές πύλες, οι επικυρώσεις έφτασαν τις 19.365, έναντι 12.346 πριν από ακριβώς μια εβδομάδα (25 Φεβρουαρίου), σημειώνοντας αύξηση 64%.

Το τελευταίο διάστημα, τρεις είναι οι αξιοσημείωτες αλλαγές στο δίκτυο του ΟΑΣΑ. Πρώτον, μειώθηκε ο χρόνος που απαιτείται για την έκδοση του εισιτηρίου από τα Αυτόματα Μηχανήματα.

Δεύτερον, βελτιώθηκε η υπηρεσία της τηλεματικής, καθώς έγινε πιο ακριβής η ενημέρωση των επιβατών για τα (πραγματικά) δρομολόγια που διεξάγονται.

Τρίτον, επέστρεψαν οι ελεγκτές κομίστρου, κατόπιν σχετικής οδηγίας και της ΕΕΣΥΠ ή αλλιώς, του Υπερταμείου. Η επιστροφή των ελεγκτών αναμένεται να λειτουργήσει καταλυτικά στην αύξηση των επικυρώσεων καθώς η εφαρμογή του νέου ηλεκτρονικού εισιτηρίου ναι μεν αύξησε τον αριθμό επικυρώσεων, εμφανίστηκε ταυτόχρονα όμως και η νέα γενιά "ηλεκτρονικών τζαμπατζήδων" που εκμεταλλευόμενοι την χρονοκαθυστέρηση με την οποία λειτουργούν οι πύλες, παιρνούν μαζί με εκείνουν που επικυρώνουν, χωρίς όμως προηγουμένως να έχουν πράξει και εκείνοι το ίδιο.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές