Ομαλή η κίνηση στους Αυτοκινητόδρομους της χώρας, καμπανάκι η οδική ασφάλεια

Ομαλή η κίνηση στους Αυτοκινητόδρομους της χώρας, καμπανάκι η οδική ασφάλεια

Ομαλή είναι η κίνηση στους αυτοκινητόδρομους της χώρας μετά τη χθεσινή σχετικά δύσκολη μέρα. Την Μεγάλη Παρασκευή, όπως κάθε χρόνο, σημειώθηκαν κάποιες βραδυπορίες από τα διόδια Ελευσίνας και μέχρι την Κινέττα κυρίως τις μεσημεριανές ώρες.

Σημαντική ήταν και η κίνηση που παρουσιάστηκε στον άξονα Αντίρριο-Ιωάννινα, στο τμήμα Αντίρριο-Κλόκοβα όπου και οδηγεί στα νέα τμήματα του αυτοκινητόδρομου. Εκεί παρουσιάστηκε το φαινόμενου του "μπουκαλιού" καθώς από τον αυτοκινητόδρομο με 2 λωρίδες μέχρι το Ρίο και το Αντίρριο τα οχήματα εισέρχονταν για περίπου 10χλμ σε μονό κλάδο, οπότε υπήρξαν φαινόμενα καθυστερήσεων

Σήμερα η κίνηση στους μεγάλους οδικούς άξονες εμφανίζεται φυσιολογική αν και αρκετά αυξημένη. Προς το παρόν εικάζεται ότι η μεγάλη έξοδος του Πάσχα ήταν η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα, λόγω και των παραδόσεων των αυτοκινητόδρομων σε Ολυμπία, Ιόνια και Τέμπη, ωστόσο αυτό θα φανεί με την επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα.

Να θυμίσουμε στους ταξιδιώτες πως ο αυτοκινητόδρομος Αθήνα-Θεσσαλονίκη είναι πλήρως ολοκληρωμένος και δεν θα βρουν έργα, στην Ολυμπία Οδό (Ελευσίνα-Πάτρα) υπάρχει συνεχής αυτοκινητόδρομος με 2 λωρίδες ανά ρεύμα κυκλοφορίας (με τα έργα να συνεχίζονται πέριξ του άξονα), ενώ χωρίς έργα είναι και ο Μορέας (Κόρινθος-Καλαμάτα και Λεύκτρο-Σπάρτη) αλλά και η Εγνατία Οδός (Ηγουμενίτσα-Θεσσαλονίκη-Κήποι).

Στην Ιόνια Οδό (Αντίρριο-Ιωάννινα) λειτουργούν τα τμήματα Κλόκοβα-Αμφιλοχία και Άρτα-Πέρδικα και συνιστάται στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς υπάρχουν τρία τμήματα που εξακολουθούν να είναι υπό κατασκευή και από 2 λωρίδες +ΛΕΑ θα εναλλάσσονται σε μονή στενή λωρίδα. Εδώ σημειωτέον ότι υπήρξε και το πρώτο ατύχημα την Μ.Τετάρτη στο νέο τμήμα του αυτοκινητόδρομου, λίγες ώρες μετά την παράδοση του στην κυκλοφορία.

Καλό θα είναι οι οδηγοί να διατηρούν χαμηλές ταχύτητες και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη σήμανση που οδηγεί στα παλιά τμήματα του δρόμου τα οποία είναι: Αντίρριο-Κλόκοβα (10χλμ), Αμφιλοχία-Άρτα (27χλμ) και Πέρδικα-Ιωάννινα (14χλμ).

Να θυμίσουμε πως η οδική ασφάλεια είναι εξαιρετικά σημαντική, ειδικά αυτές τις μέρες όπου υπάρχει μεγάλη κίνηση εντός και εκτός των τοιχών και πως είναι σημαντικό να ακολουθούμε τους κανόνες για ένα ασφαλές ταξίδι, για οδηγούς και συνεπιβάτες. Η Ελλάδα πέρυσι κατέγραψε αύξηση των θανάτων από τροχαία ατυχήματα με 65 θύματα και η υπόθεση της οδικής ασφάλειας ακόμα και με τους νέους αυτοκινητόδρομους έρχεται σε πρώτη γραμμή.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com
Ακολουθήστε τον Νίκο Καραγιάννη στο twitter

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές