Αρχές της χρονιάς ξεκινάει ο διαγωνισμός για το Mega Logistics Park, "Θριάσιο 2"

Αρχές της χρονιάς ξεκινάει ο διαγωνισμός για το Mega Logistics Park, "Θριάσιο 2"

Για τον ρόλο του ΟΣΕ στον Ελληνικό Σιδηρόδρομο μίλησε ο Πρόεδρος του ΟΣΕ, Γιώργος Κακουλάκης στο χθεσινό Συνέδριο της Ναυτεμπορικής με θέμα τις επενδύσεις στα logistics. Ανάμεσα σε αυτά που είπε, αυτό που ξεχώρισε ήταν η αναφορά του στην εκκίνηση του διαγωνισμού ΣΔΙΤ για το Θριάσιο 2.

Όπως είπε ο κ.Κακουλάκης, είμαστε λίγο πριν την δημοσίευση της προκήρυξης του διαγωνισμού, που προσδιορίζεται για τις αρχές του χρόνου. Η έναρξη του διαγωνισμού είναι απολύτως απαραίτητη για να δώσει η Κομισιόν παράταση, στην προθεσμία της 31ης Μαρτίου 2019 (αφορά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού).

Μέσα από τον διαγωνισμό-ΣΔΙΤ "Θριάσιο 2", ο ΟΣΕ ξαναμπαίνει de facto στα σιδηροδρομικά δρώμενα καθώς θα συμμετάσχει ενεργά στο επενδυτικό σχήμα έχοντας ποσοστό που θα καθοριστεί από τη διαγωνιστική διαδικασία.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του ΟΣΕ, το "Θριάσιο 2" θα είναι το μεγαλύτερο Logistics Park της Ανατολικής Μεσογείου θα συμπεριλαμβάνει μεταφορά και μεταφόρτωση εμπορευμάτων και η λειτουργία του θα μεταμορφώσει τον χάρτη των επαγγελματικών μεταφορών της χώρας και θα βοηθήσει στο να ανέβει το ποσοστό από το 2,2% της μεταφοράς εμπορευμάτων με τον σιδηρόδρομο και να πλησιάσει τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο που είναι γύρω στο 17%.

Για την γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη σημείωσε ότι ολοκληρώνεται στα τέλη του έτους και το δρομολόγιο (για επιβατικές μεταφορές) θα διαρκεί περίπου 4 ώρες και 30 λεπτά ενώ με την ολοκλήρωση όλων των συστημάτων στο τέλος του 2019 το δρομολόγιο θα μειώσει τον απαραίτητο χρόνο σε 3 ώρες και 20 λεπτά.

Για τις συνδέσεις με τις ΒΙΠΕ σημείωσε ότι εκπονήθηκε Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο και πως πρώτο από όλα θα είναι η σύνδεση με τη Motor Oil στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων, ενώ ακολοθούν συνδέσεις με τις ΒΙΠΕ Κιλκίς, Αλεξανδρούπολης αλλά και με τα ΕΛΠΕ στην Αττική (όπου εκεί θα αναβιώσει η γραμμή και στις επιβατικές μεταφορές παίζοντας το ρόλο γραμμής Προαστιακού).

Πιο μελλοντικά σχεδιάζεται σύνδεση με τον 6ο Προβλήτα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, την Πάτρα, τον Βόλο, την Ραφήνα και το Λαύριο.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές