Το ΤΑΙΠΕΔ καλεί τους επενδυτές του ΟΛΘ να "κλειδώσουν"

Το ΤΑΙΠΕΔ καλεί τους επενδυτές του ΟΛΘ να "κλειδώσουν"

Σε αναμονή του επενδυτή βρίσκεται το ΤΑΙΠΕΔ για να προχωρήσει ο έλεγχος της σύμβασης στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Σύμφωνα με πηγές του ypodomes.com έχει δοθεί προθεσμία μέχρι τις 16 Οκτωβρίου να προσκομίσει το επενδυτικό σχήμα Deutsche Invest Equity Partners GmbH, Belterra Investments Ltd. και Terminal Link SAS την σύσταση της εταιρείας που θα αναλάβει άλλωστε τις τύχες του ΟΛΘ.

Η είδηση αυτή είναι λίγο ...αμήχανη δεδομένου του γεγονότος ότι μιλάμε για πολυσχιδείς εταιρείες με παρουσία σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο και εντυπωσιάζει με την καθυστέρηση αυτή ακόμα και αν το θέμα είναι τυπικό.

Πάντως με την κατάθεση του σχετικού εγγράφου, ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, με πρώτο βήμα την υπογραφή του Sales Purchase Agreement (SPA). Θα ακολουθήστε η έγκριση του Ελ.Συνεδρίου η κύρωση στη Βουλή των Ελλήνων και η πανηγυρική ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας του 66% των μετοχών με την καταβολή του τιμήματος (232εκατ.ευρώ).

Το πιθανότερο σενάριο είναι το τελευταίο να συμβεί κάπου στις αρχές του 2018 και σίγουρα μέσα στο πρώτο τρίμηνο. Μετά θα ξεκινήσει η πενταετής περίοδος των επενδύσεων των 180εκατ.ευρώ από την πλευρά του νέου ιδιοκτήτη όπου ξεχωρίζει ως έργο η ολοκλήρωση του Προβλήτα 6 με κόστος άνω των 100εκατ.ευρώ.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com
Ακολουθήστε τον Νίκο Καραγιάννη στο twitter

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές