Σε Ελεγκτικό Συνέδριο και Βρυξέλλες η 20ετής παράταση του Αεροδρομίου Ελ.Βενιζέλος

Σε Ελεγκτικό Συνέδριο και Βρυξέλλες η 20ετής παράταση του Αεροδρομίου Ελ.Βενιζέλος

Τρέχει πλέον η ολοκλήρωση της επέκτασης της σύμβασης παραχώρησης κατά 20 χρόνια του Αεροδρομίου Ελ.Βενιζέλος στην Αθήνα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ypodomes.com την περασμένη εβδομάδα υποβλήθηκε ο φάκελος στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον σχετικό προσυμβατικό έλεγχο.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα υποβληθεί επίσης ο φάκελος στην Κομισιόν στην υπηρεσία της DG Comp για τον καθιερωμένο έλεγχο για τυχόν κρατικές ενισχύσεις. Αυτές οι δύο κινήσεις είναι οι απαραίτητες για την ολοκλήρωση όλων των προσυμβατικών ενεργειών που θα "κλειδώσουν" την όλη διαδικασία.

Μετά από τα παραπάνω η τροποποιημένη σύμβαση παραχώρησης θα "περάσει" από τη Βουλή των Ελλήγων για να κυρωθεί. Τέλος, θα ακολουθήσει το οικονομικό κλείσιμο της υπόθεσης με το Ελ.Βενιζέλος να καλείται να "περάσει από το ταμείο" και να αποδίδει στο ΤΑΙΠΕΔ το τίμημα το οποίο έχει φτάσει στο 1,115 δισ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ, ποσό με ΦΠΑ 1,38δισ.ευρώ) που θα είναι και το μεγαλύτερο έσοδο του ΤΑΙΠΕΔ για το 2018 . Όλα τα παραπάνω σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Ο επόμενος στόχος που αφορά το Αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος είναι το πρώτο δίμηνο του 2019 να ξεκινήσει ο διαγωνισμός για την πώληση του 30%, που θα σημάνει και το επίσημο ενδιαφέρον επενδυτών για το Αεροδρόμιο της Αθήνας. Το μεγαλύτερο κίνητρο για την προσέλκυση τους είναι φυσικά η αλματώδης αύξηση της επιβατικής κίνησης που μέχρι το τέλος του 2017 είχε φτάσει το 75% σε σχέση με το 2012, ενώ για φέτος αναμένεται να σπάσει κάθε ρεκόρ ξεπερνώντας τα 24εκατ.επιβάτες.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές