Στην τελική φάση πέρασε ο διαγωνισμός για το Νέο Αεροδρόμιο στο Καστέλι

Στην τελική φάση πέρασε ο διαγωνισμός για το Νέο Αεροδρόμιο στο Καστέλι

Με ταχύ βηματισμό ολοκληρώθηκε η Β`φάση του διαγωνισμού για το Νέο Αεροδρόμιο στο Καστέλι Ηρακλείου στην Κρήτη. Εχθές δημοσιεύθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ η απόφαση που ενέκρινε την τεχνική προσφορά της Κοινοπραξίας ΤΕΡΝΑ-GMR και πλέον αυτό που απομένει να μάθουμε είναι το τίμημα που δίνει η συμμετέχουσα Κ/Ξ.

Η Επιτροπή Διαγωνισμού για το έργο «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του Νέου Διεθνούς Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης καθώς και Μελέτη, κατασκευή και Χρηματοδότηση των οδικών του συνδέσεων» ενέκρινε ομόφωνα πως το συμμετέχων σχήμα με την επωνυμία «ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.– GMR Airports Limited» και με διακριτικό τίτλο «ARIADNE AIRPORT GROUP» διαπίστωσε ότι τα υποβληθέντα στοιχεία ικανοποιούν και καλύπτουν πλήρως το σύνολο των Εξεταζόμενων Ελάχιστων Τεχνικών Απαιτήσεων σύμφωνα με τα οριζόμενα στην
παράγραφο 26.6 της Διακήρυξης και συγκεκριμένα:
-Υπερτερεί των ζητούμενων κατά την Διακήρυξη Ελάχιστων Τεχνικών Απαιτήσεων σε δέκα (10) από αυτές.
-Καλύπτει πλήρως τα ζητούμενα κατά την Διακήρυξη στις υπόλοιπες δεκατέσσερις (14) Ελάχιστες Τεχνικές Απαιτήσεις και επομένως, η εξεταζόμενη Τεχνική Προσφορά παραδεκτά αποτελεί «Επαρκή Τεχνική Προσφορά» κατά την έννοια της Διακήρυξης.

Όπως αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης "γίνεται αποδεκτός στην περαιτέρω διαδικασία του Διαγωνισμού, δεδομένου ότι τα στοιχεία της Τεχνικής Προσφοράς του καλύπτουν τα «Υποχρεωτικά Στοιχεία Υποβολής» του
άρθρου 22 της Διακήρυξης, ικανοποιούν κάθε μία από τις Εξεταζόμενες Ελάχιστες Τεχνικές Απαιτήσεις του Τμήματος 5.3 του Παραρτήματος 5 της Διακήρυξης και λαμβάνουν Βαθμολογία Τεχνικής Αξιολόγησης 100».

Το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών αναμένεται να γίνει πολύ σύντομα, ίσως και μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα. Σύμφωνα με πηγές της ΤΕΡΝΑ στο ypodomes.com τότε θα αποκαλύφθεί η μία πραγματικά καλή προσφορά που θα είναι εξαιρετικά συμφέρουσα και για το Δημόσιο, ωστόσο κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους για τα νούμερα που θα αποκαλυφούν σύντομα.

Το έργο του Νέου Αεροδρομίου είναι το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο όλων των εποχών για την Κρήτη και η κατασκευή του αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2018 και να διαρκέσει περίπου 5 χρόνια.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com
Ακολουθήστε τον Νίκο Καραγιάννη στο twitter

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές