Εξαγγέλθηκε επίσημα η δημοπράτηση για τη Γραμμή 4 στο τμημα ΑΛΣΟΣ ΒΕΙΚΟΥ-ΓΟΥΔΗ

Εξαγγέλθηκε επίσημα η δημοπράτηση για τη Γραμμή 4 στο τμημα ΑΛΣΟΣ ΒΕΙΚΟΥ-ΓΟΥΔΗ

Τέλος στην φημολογία για έργα Μετρό με παραχώρηση

Παρουσία του Υπουργού Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και του Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, παρουσιάστηκε το πλάνο δημοπράτησης της γραμμής 4 από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Αττικό Μετρό, Χρήστο Τσίτουρα.  Συγκεκριμένα μιλάμε για το τμήμα ΑΛΣΟΣ ΒΕΙΚΟΥ-ΓΟΥΔΗ της νέας γραμμής 4.

Το μήκος του έργου είναι 11,2 χλμ και περιλαμβάνει 14 νέους σταθμούς. Θα είναι το μεγαλύτερο έργο Μετρό στην Αθήνα για την επόμενη δεκαετία και αναμένεται να φέρει επανάσταση στις μετακινήσεις των Αθηναίων. Η χρηματοδότηση των 1,2 διςευρώ που απαιτούνται για την κατασκευή του, δεσμεύθηκαν το ΣΕΣ 2014-2020 με 500εκ.ευρώ και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με 800εκ.ευρώ με μορφή δανείου.

Ευεργετημένος από το έργο θα είναι ο Δήμος Αθηναίων που θα έχει 8 νέους σταθμούς Μετρό ενώ ο Δήμος Γαλατσίου θα έχει 2 σταθμούς. Σταθμούς θα αποκτήσει επίσης ο Δήμος Καισαριανής και  Ζωγράφου Οι σταθμοί που θα κατασκευαστούν θα είναι οι : ΑΛΣΟΣ ΒΕΙΚΟΥ, ΓΑΛΑΤΣΙ, ΚΥΨΕΛΗ, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ, ΕΞΑΡΧΕΙΑ, ΑΚΑΔΗΜΙΑ, ΚΟΛΩΝΑΚΙ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ,ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ, ΝΗΑΡ ΗΣΤ, ΑΝΩ ΙΛΙΣΙΑ, ΖΩΓΡΑΦΟΥ, ΓΟΥΔΗ. Καθημερινά σε αυτό το τμήμα της γραμμής έχει υπολογισθεί πως θα μετακινούνται περίπου 320.000 επιβάτες.

Το μήκος του πρώτου τμήματος της γραμμής 4 είναι περίπου 12 χιλιόμετρα. Σύμφωνα με πληροφορίες για την κατασκευή και θέση σε λειτουργία του τμήματος ΑΛΣΟΣ ΒΕΙΚΟΥ-ΓΟΥΔΗ θα απαιτηθούν περίπου 84 μήνες και εφόσον δημοπρατηθεί άμεσα θα μπορεί να ολοκληρωθεί το 2022.

 

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

 

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές