Νέα Γραμμή 4 Μετρό Αθήνας: Η ταυτότητα του τμήματος ΑΛΣΟΣ ΒΕΪΚΟΥ-ΓΟΥΔΗ και οι θέσεις των σταθμών

Νέα Γραμμή 4 Μετρό Αθήνας: Η ταυτότητα του τμήματος ΑΛΣΟΣ ΒΕΪΚΟΥ-ΓΟΥΔΗ και οι θέσεις των σταθμών

Εντυπωσιακά τα νούμερα για το νέο μεγάλο έργο της Αττικό Μετρό

9 χρόνια μετά την ενοποίηση των κλάδων των γραμμών 2 και 3 (που αποτέλεσαν την δημιουργίας της 4ης γραμμής Μετρό στην Αθήνα) και 8 χρόνια μετά την τελευταία δημοπράτηση επέκτασης του δικτύου (η επέκταση για Πειραιά δημοπρατήθηκε για πρώτη φορά το Φθινόπωρο του 2006), το Μετρό της Αθήνας δείχνει έτοιμο όσο ποτέ για να μεγαλώσει.

Μετά τις χθεσινές πανηγυρικές εξαγγελίες για τη δημοπράτηση ενός έργου-μαμούθ για τα δεδομένα της Αθήνας, σήμερα θα δούμε περισσότερες λεπτομέρειες για το έργο που θα περνά από την καρδιά του Δήμου Αθηναίων και τα πολυπληθή ανατολικά προάστια της πόλης.

Η Γραμμή 4 μπαίνει οριστικά σε τροχιά υλοποίησης: η δημοπράτηση του πρώτου τμήματος (των συνολικά 5 που αποτελούν όλη τη Νέα Γραμμή 4) αφορά την ανάπτυξη γραμμής Μετρό που θα ξεκινά από το Άλσος Βεϊκου στο Γαλάτσι και μέσω του κέντρου της Αθήνας θα φτάνει μέχρι Ζωγράφου και Γουδή.

Η ΒΑΣΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Πρόκειται για ένα έργο Μετρό που περιλαμβάνει εντυπωσιακά μεγάλα στοιχεία, που παρόμοια έχουμε δει μόνο στην αρχική κατασκευή των γραμμών 2 και 3 πριν από 22 χρόνια.

Το μήκος της γραμμής θα είναι 11,9 χλμ συν 800 μέτρα συνδετήριας σήραγγας με τις γραμμές 2 και 3.

Θα κατασκευαστούν 14 νέοι σταθμοί, όλοι με πλευρικές αποβάθρες εξοπλισμένες με θύρες ασφαλείας (που θα ανοίγουν μόνο με την έλευση του συρμού) μήκους 110 μέτρων.

Οι θέσεις των σταθμών είναι οι παρακάτω:
1.     Σταθμός 'Aλσος Βεΐκου, Διασταύρωση Βεΐκου και Τραλλέων
2.     Σταθμός Γαλάτσι, Διασταύρωση Γαλατσίου και Βεΐκου
3.     Σταθμός Κυψέλη, Πλατεία Κυψέλης
4.     Σταθμός Δικαστήρια, Διασταύρωση Ευελπίδων και Μουστοξύδη
5.     Σταθμός Αλεξάνδρας, Διασταύρωση Αλεξάνδρας και Μουστοξύδη
6.     Σταθμός Εξάρχεια, Πλατεία Εξαρχείων
7.     Σταθμός Ακαδημία, Διασταύρωση Ακαδημίας και Σίνα
8.     Σταθμός Κολωνάκι, Πλατεία Κολωνακίου
9.     Σταθμός Ευαγγελισμός, Διασταύρωση Βασ. Σοφίας, Ριζάρη και Βασ. Κωνσταντίνου
10.     Σταθμός Καισαριανή, Διασταύρωση Υμηττού και Εθν. Αντιστάσεως
11.     Σταθμός Νήαρ Ηστ, Εθν. Αντιστάσεως
12.     Σταθμός Ιλίσια, Πλατεία Κύπρου
13.     Σταθμός Ζωγράφου, Πλατεία Γαρδένια
14.     Σταθμός Γουδί, Πλατεία Ελευθερίας


Η γραμμή 4 σε αυτό το πρώτο τμήμα θα συναντιέται με το υπόλοιπες γραμμές στους σταθμούς ΑΚΑΔΗΜΙΑ(ανταπόκριση με το σταθμό ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ της γραμμής 2) και στον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ (ανταπόκριση με γραμμή 3). Με το Τραμ θα υπάρχει σύνδεση στο σταθμό ΑΚΑΔΗΜΙΑ.

Το κόστος κατασκευής είναι 1,2 δις ευρώ με τη χρηματοδότηση να είναι: 800εκ.ευρώ από την ΕΤΕπ και 400εκ.ευρώ από το Νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 (που περιλαμβάνει και την Εθνική συμμετοχή).

Το κόστος των μελετών αγγίζει τα 25εκ.ευρώ και η ολοκλήρωση των οριστικών μελετών προσδιορίζεται εντός του 2015. Η προγραμματισμένη δημοπράτηση του έργου για την προεπιλογή των ενδιαφερομένων (η λεγόμενη Α`φάση του διαγωνισμού) είναι για τον ερχόμενο Δεκέμβριο (δηλαδή σε 3 μήνες).

Η ολοκλήρωση της τελικής ομάδας υποψηφίων αναδόχων θα ολοκληρωθεί το Φθινόπωρο του 2015  και θα ξεκινήσει η δεύτερη και τελική φάση της δημοπράτησης με την κατάθεση τεχνικής και οικονομικής προσφοράς. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να δώσουν κατ`αποκοπή αντίτιμο «με το κλειδί στο χέρι» βασισμένες στις μελέτες της Αττικό Μετρό.

Σύμφωνα με το πρόχειρο χρονοδιάγραμμα η σύμβαση θα υπογραφεί στις αρχές του 2016 και θα χρειαστούν 84 μήνες (7 χρόνια) για την ολοκλήρωση των έργων. Αρχική εκτίμηση για τη λειτουργία του τμήματος είναι για τα τέλη του 2022.

Κατά την περίοδο λειτουργίας αναμένεται να απασχοληθούν 3.500 χιλιάδες εργαζόμενοι και τουλάχιστον ίσος ή μεγαλύτερος αριθμός από έμμεσες θέσεις εργασίας.

Η επιβατική κίνηση για αυτό το τμήμα εκτιμάται σε 220.000 επιβάτες καθημερινά, ενώ σε απόσταση 500 μέτρων από τους 14 σταθμούς διαμένουν ή εργάζονται 285.000 πολίτες.

Με τη λειτουργία της γραμμής θα έχομε 53.000 λιγότερες μετακινήσεις ι.χ, άρα ημερήσια μείωση κατά 280 τόνους CO2.

Για τη λειτουργία της νέας γραμμής θα απαιτηθεί προμήθεια 17 νέων συρμών (υπεραυτόματοι, χωρίς οδηγούς), θα γίνει επέκταση του συνεργείου επισκευών στα Σεπόλια ενώ θα δημιουργηθεί Νέο Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας (ΚΕΛ) για τις 4 γραμμές του Μετρό (σήμερα είναι διαχωρισμένο το ΚΕΛ μεταξύ της γραμμής 1 και των γραμμών 2 και 3). Τέλος θα δημιουρθούν υπόγειες εγκαταστάσεις εναπόθεσης, καθαρισμού και ελαφριάς συντήρησης συρμών στον επίσταθμο πίσω από το σταθμό ΑΛΣΟΣ ΒΕΙΚΟΥ.

Με τη λειτουργία του πρώτου τμήματος της γραμμής 4 το δίκτυο Μετρό της Αθήνας θα φτάσει τους 85 σταθμούς χωρισμένους σε 4 κύριες γραμμές και θα εξυπηρετεί περίπου 1,25 εκατομμύρια επιβάτες καθημερινά.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές