Μυλόπουλος: Μοχλός ανάπτυξης η κατασκευή της Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας

Μυλόπουλος: Μοχλός ανάπτυξης η κατασκευή της Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας

Μοχλό ανάκαμψης χαρακτήρισε το έργο κατασκευής της Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας ο Πρόεδρος της Αττικό Μετρό Γιάννης Μυλόπουλος σε συνέντευξη στον Φώτη Κόλλια στο euro2day.gr. Όπως είπε "πρόκειται για ένα πραγματικά μεγάλο αναπτυξιακό έργο, το οποίο θα τονώσει την οικονομία της Αθήνας κατά τη φάση της κατασκευής του και θα δώσει τη δυνατότητα σε 220.000 επιπλέον κατοίκους της Αττικής να έχουν πρόσβαση σε μέσο σταθερής τροχιάς".

Το χαρακτήρισε μάλιστα ως το μεγαλύτερο έργο υποδομής στην Ευρώπη με 3,3δισ.ευρώ (εννοώντας το ποσό για όλη τη Γραμμή από Περισσό μέχρι Εθνική Οδό) ενώ σημείωσε πως η ΕΤΕπ χρηματοδοτεί το έργο κατά 70% και με αυτό τον τρόπο "δείχνει να εμπιστεύεται και την Ελλάδα και την Αττικό Μετρό".

Σε σχέση με την πορεία του διαγωνισμού έδωσε μερικά στοιχεία λέγοντας πως "σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η πρώτη φάση της προεπιλογής αυτού του μεγάλου έργου αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη ως το τέλος του τρέχοντος μήνα και μετά θα ακολουθήσει η αξιολόγηση των προσφορών, με στόχο στο τέλος του χρόνου να περάσουμε στη δεύτερη φάση της τεχνικής και οικονομικής προσφοράς, έτσι ώστε εντός του 2019 να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και να επιλεγεί ο ανάδοχος, προκειμένου να ξεκινήσει το έργο. Ένα έργο, στο οποίο οι μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρίες της Ευρώπης και της Ελλάδας έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το διαγωνισμό".

Τέλος, για το αίτημα πρόσθεσης ενός ακόμα σταθμού μεταξύ Γαλατσίου και Κυψέλη εμφανίστηκε θετικός και τόνισε "Είναι ένα αίτημα των κατοίκων της περιοχής. Η Αττικό Μετρό είναι ανοιχτή σε εισηγήσεις και υποδείξεις κοινωνικών ομάδων και φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τις οποίες στη συνέχεια ενσωματώνει στο σχεδιασμό της. Το ίδιο συμβαίνει και σε αυτήν την περίπτωση, καθώς το αίτημα των κατοίκων γίνεται αποδεκτό".

Για την επέκταση προς Πειραιά μίλησε για λειτουργία των 3 πρώτων σταθμών εντός του 2019 ενώ για τους υπόλοιπους τρεις (Μανιάτικα, Πειραιάς, Δημοτικό Θέατρο) τοποθέτησε τη λειτουργία τους "σε δεύτερο χρόνο"

Πηγή: Φώτης Κόλλιας-euro2day.gr

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές