Έρχονται τα πρώτα νέα από το διαγωνισμό για τη Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας

Έρχονται τα πρώτα νέα από το διαγωνισμό για τη Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας

Πλησιάζει όπως όλα δείχνουν το διάστημα για την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της υποβολής φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την Νέα Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας. Να θυμίσουμε ότι μέχρι τις 10 Αυγούστου είχαμε 4 σχήματα που τελικά θα διεκδικήσουν το "χρυσό συμβόλαιο".

ΤΕΡΝΑ ΑΕ- VINCI-SIEMENS AG “TVS”, J+P ΑΒΑΞ ΑΕ- GHELLA SpA –ALSTOM TRANSPORT S.A., ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ – ANSALDO STP S.p.A – HITACHI RAIL ITALY SPA, FCC – ARCHIRODON-ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ.

Το αμέσως επόμενο διάστημα, ίσως τις επόμενες μέρες να έχουμε την πρώτη ανακοίνωση της Αττικό Μετρό για τα σχήματα που θα περάσουν στην επόμενη φάση που είναι η κατάθεση των τεχνικών και οικονομικών προσφορών. Το κόστος του μεγαλύτερου νέου δημόσιου έργου υποδομής της χώρας, είναι προϋπολογισμού 1,45 δις ευρώ χωρίς ΦΠΑ, (1,79δισ.ευρώ με ΦΠΑ). Είναι επίσης το μεγαλύτερο νέο έργο Μετρό σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το πρώτο τμήμα της υπόγειας Γραμμής 4, το τμήμα Α «Άλσος Βεΐκου – Γουδή», έχει μήκος περί τα 13χλμ και 15 νέους υπόγειους σταθμούς, τους εξής: Άλσος Βεΐκου, Γαλάτσι, Πάρνηθος, Κυψέλη, Δικαστήρια, Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Ακαδημία, Κολωνάκι, Ευαγγελισμός, Καισαριανή, Νήαρ Ήστ, Ζωγράφου, Ιλίσια, Γουδή.

Επίσης, για τις ανάγκες του τμήματος Α της Γραμμής 4 θα κατασκευασθούν, Σήραγγα διπλής τροχιάς μήκους περίπου 10,0 χλμ με μηχανήματα ΤΒΜ, Συνδετήρια σήραγγα μονής τροχιάς μήκους περίπου 840 μ., Δέκα φρέατα.

Επίσης προβλέπται ένα νέο Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας (ΚΕΛ) για τη Γραμμή 4 και ένα νέο κτίριο συντήρησης και επισκευών των νέων συρμών που θα χωροθετηθούν σε διαθέσιμο χώρο στο αμαξοστάσιο Σεπολίων.

Θα υπάρχουν δύο επίσταθμοι της γραμμής, πριν το σταθμό Άλσος Βεΐκου (κάτω από την Λεωφ. Βεϊκου) και μετά το σταθμό Γουδή (κάτω από τη Λεωφ. Κατεχάκη). Τέλος προβλέπεται η προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία τροχαίου υλικού μέχρι 18 αυτόματων συρμών, που θα απαιτηθούν για την λειτουργία του τμήματος «Α» της νέας γραμμής, ώστε να καλύπτουν την προβλεπόμενη επιβατική κίνηση κατά το έτος 2030.

Η διάρκεια κατασκευής έχει αρχική εκτίμηση 8 χρόνια δηλαδή από το 2019 μέχρι το 2026, ενώ σε ξεχωριστό διαγωνισμό θα γίνουν οι πρόδρομες εργασίες για τις αρχαιολογικές εργασίες και τις παρακάμψεις ΟΚΩ, ύψους 40εκατ.ευρώ.

 

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές