ΕΛΙΚΩΝΟΣ ονομάζεται ο 15ος σταθμός της Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας

ΕΛΙΚΩΝΟΣ ονομάζεται ο 15ος σταθμός της Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας

Συνάντηση της ομάδας πολιτών που διεκδίκησε και κατάφερε να πετύχει την κατασκευή του 15ου σταθμού της Νέας Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας με τη διοίκηση της Αττικό Μετρό είχαμε χθες.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ypodomes.com έγινε ενημέρωση για τον νέο σταθμό ο οποίος πήρε την ονομασία ΕΛΙΚΩΝΟΣ ο οποίος θα κατασκευαστεί στον ομώνυμο λόφο ανάμεσα στις οδούς Κοζάνης, Χοπφ, Πάρνηθος και Αγίας Γλυκερίας.

Η έξοδος του σταθμού θα κατασκευαστεί επί της Αγίας Γλυκερίας ενώ σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ο ανελκυστήρας του σταθμού θα τοποθετηθεί επί της οδού Χοπφ.

Για να γίνει εφικτή η κατασκευή του σταθμού υπήρξε και μία μικρή αλλαγή στη χάραξη για να μην πέσει ο σταθμός πάνω σε αγωγούς της ΕΥΔΑΠ και του ΟΤΕ. Ο νέος σταθμός της Γραμμής 14 ήδη ενσωματώθηκε στους σχετικούς χάρτες της Αττικό Μετρό, ενώ τώρα αναμένεται η έγκριση της επικαιροποιημένης ΜΠΕ από την Περιφέρεια Αττικής, κάτι που θα γίνει το επόμενο διάστημα.

Η ομάδα πολιτών διεκδικούσε τον 15ο σταθμό από το 2010 και χάρη στην επιμονή που επέδειξαν κατάφεραν να πείσουν την Αττικό Μετρό ότι είναι εφικτή η κατασκευή του σταθμού. Σύμφωνα με πηγές της Α.Μ. δεν πρόκειται να υπάρξει αύξηση του κόστους από την δημιουργία ενός ακόμα σταθμού.

Ο σταθμός ΕΛΙΚΩΝΟΣ θα είναι ο τρίτος σταθμός της Γραμμής 4, αμέσως μετά τους σταθμούς ΑΛΣΟΣ ΒΕΙΚΟΥ και ΓΑΛΑΤΣΙ ενώ μετά θα κατασκευαστεί ο σταθμός ΚΥΨΕΛΗ. Θα εξυπηρετεί σημαντικό πληθυσμιακό κομμάτι σε μία περιοχή που χαρακτηρίζεται περισσότερο ως Άνω Κυψέλη και έχει μία από τις μεγαλύτερες πυκνότητες σε όλη την Ευρώπη.

Να θυμίσουμε ότι ο διαγωνισμός περνάει στη Β`φάση με τη συμμετοχή και των 4 σχημάτων καθώς όπως σας αποκάλυψε το ypodomes.com η ΑΜ έστειλε σχετικό έγγραφο και στα 4 σχήματα που εκδήλωσαν ενδιαφέρον.

Οι πρόδρομες εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν προς το τέλος του 2018 και ένα χρόνο αργότερα οι κύριες εργασίες με πρώτο στόχο να λειτουργήσει η γραμμή το 2027 ενιαία από το ΆΛΣΟΣ ΒΕΙΚΟΥ μέχρι του ΓΟΥΔΗ.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com
Ακολουθήστε τον Νίκο Καραγιάννη στο twitter

 

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές