Μετρό Αθήνας: Ξεκίνησαν οι προσφυγές στο διαγωνισμό για τη Νέα Γραμμή 4

Μετρό Αθήνας: Ξεκίνησαν οι προσφυγές στο διαγωνισμό για τη Νέα Γραμμή 4

Μπορεί ο διαγωνισμός για τη Νέα Γραμμή 4 να προχωρά, όμως αυτό δε σημαίνει ότι οι γνωστές "κόντρες" στη διαδικασία αυτή θα λείψουν. Σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com όλοι οι υποψήφιοι κατέθεσαν προδικαστικές προφυγές με αποτέλεσμα προς το παρόν τουλάχιστον να φρενάρει η διαδικασία.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, θα κληθεί επιτροπή της Αττικό Μετρό να αξιολογήσει αυτές τις προσφυγές και να αποφασίσει. Σε περίπτωση που αποφανθεί αρνητικά ο διαγωνισμός θα συνεχιστεί με την επόμενη φάση, όμως υπάρχει η δυνατότητα των υποψηφίων να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα και η όλη υπόθεση να μεταφερθεί στο ΣτΕ. Κάτι που με την μέχρι σήμερα εμπειρία είναι αρκετά πιθανό καθώς όλοι οι υποψήφιοι επιθυμούν την "μείωση" των αντιπάλων τους προκειμένου να αυξήσουν τις πιθανότητες ανάληψης του "χρυσού συμβολαίου" των 1,8δισ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ) που ειναι και το κόστος κατασκευής της Γραμμής 4.

Αν πάντως δεν έχουμε συνέχεια σε αυτή την πρώτη φάση των ξιφομαχιών, τότε περίπου το Πάσχα αναμένεται η διεξαγωγή της Β`φάση του διαγωνισμού με την κατάθεση των τεχνικών και οικονομικών προσφορών, μία μακροχρόνια διαδικασία που θα πάρει αρκετούς μήνες.

Στη συνέχεια θα έχουμε το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών από όπου θα προκύψει ο ανάδοχος. Τα έργα για τη Νέα Γραμμή 4 δεν αναμένεται να ξεκινήσουν πριν το 2020 καθώς ακόμα και αν δεν υπάρξουν δικαστικές εμπλοκές θα χρειαστούν αρκετοί μήνες για την έγκριση της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο, την παρουσίαση και έγκριση της Βουλής και στη συνέχεια την ενεργοποίηση της σύμβασης που έχει αρχική διάρκεια 86 μήνες.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com
Ακολουθήστε τον Νίκο Καραγιάννη στο twitter

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές