Ξεκινά η επικαιροποίηση της Μελέτης Ανάπτυξης Μετρό στην Αθήνα

Ξεκινά η επικαιροποίηση της Μελέτης Ανάπτυξης Μετρό στην Αθήνα

Σε ημερίδα με θέμα την ανάγκη επέκτασης του Μετρό προς την παραλιακή ζώνη, μίλησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αττικό Μετρό, Θόδωρος Παπαδόπουλος. Συγκεκριμένα, μιλώντας στην εκδήλωση που οργάνωσε ο δήμος Καλλιθέας, με προσκεκλημένους τους δήμους Ν. Σμύρνης και Π. Φαλήρου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)αποσαφήνισε ότι τα μελλοντικά δίκτυα θα προκύψουν από τη μελέτη στρατηγικού σχεδιασμού των μέσων σταθερής τροχιάς. Όπως εξήγησε, το αργότερο έως τον Ιανουάριο του 2019 θα δημοσιευθεί η σχετική προκήρυξη, η οποία με τη σειρά της εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί σε 2-3 χρόνια.

Η νέα μελέτη ανάπτυξης Μετρό ουσιαστικά έρχεται να επικαιροποιήσει τις ανάγκες μετακίνησης στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας και να θέσει προτεραιότητες. Όπως είπε, το 2020-2021, θα έχουν αποφασισθεί οι νέες γραμμές μετρό, οι οποίες εκτιμάται ότι θα παραδοθούν στο κοινό μια δεκαετία αργότερα.

Ήδη ξέρουμε ότι θα πρέπει να δημοπρατηθούν οι επόμενες φάσεις της Γραμμής 4 προς Εθνική Οδό μέσω Κηφισίας, προς Πετρούπολη και προς Άνω Ηλιούπολη, ενώ πρέπει να επεκταθεί και η Γραμμή 2 προς Ίλιον.

Η νέα μελέτη ανάπτυξης Μετρό θα έρθει να μας πει, προς τα που πέρα από τα παραπάνω σημεία της πόλης, πρέπει να πάει το Μετρό προκειμένου να υπάρξει ακόμα πιο αποτελεσματική κάλυψη του μητροπολιτικού συγκροτήματος, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη και τα άλλα μέσα σταθερής τροχιάς, δηλαδή το δίκτυο Τραμ και Προαστιακού.

Την επικαιροποίηση της Μελέτης Ανάπτυξης Μετρό, την είχε αποκαλύψει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αττικό Μετρό κ.Θόδωρος Παπαδόπουλος στην πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στο ypodomes.com

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές